Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Hasan YOSUNKAYA

ÜÇÜNCÜ MÜJDEYİ BEKLİYORUZ REİSİM!

ÜÇÜNCÜ MÜJDEYİ BEKLİYORUZ REİSİM!

 

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Dünyanın ve Türkiye’nin derdi ile mücadele ettiği kadar bir de Ak partinin sıkıntılarıyla uğraşıyor. Malum bir parti uzun süre iktidarda kalınca olur olmaz bukalemun tarzı kimseler sağında solunda yer almaya çalışıyorlar, hatta yönetim mekanizmasına dahi sirayet ederler.

Bu durum MKYK’dan tutun genel merkez ve taşra teşkilatına kadar muhtemel bir sıkıntıdır. Her defasında buna dikkat eden sayın Erdoğan bu defa bayağı dikkatli davrandığı Diyarbakır’dan yaptığı seçimlerle fark edildi.

MKYK’ya Doç.Dr.Ali Karakaş’ı almakla turnayı gözünden vurdu diyebilirim , devamında il başkanlığına Av.Raşit Ocak’ı seçmesi de iyi insanlarda bir umut uyandırdı. Duyarlı insanlar bu tercihlerini birinci ve ikinci müjde olarak değerlendirdiler, şimdi gözümüz üçüncü müjde de genelde 17 ilçe belediye başkan adaylarını özelde Sur ilçesine kazanma ihtimalli yüksek adaylar tespit ederse asıl müjdeyi burada vermiş olacak.

Sur adayları arasında kazanma ihtimali en yüksek aday Eyüphan Kaya gözüküyor.

Eyüphan Bey.

Emekli bir eğitimci, İmam-hatiplik yapmış, medrese tahsilini görmüş hayatı iyi işlerle şekillenmiş bir düşünce adamı, bir kanaat insanı.

Yerel, ulusal ve uluslar arası çalışmalarıyla da dikkat çekiyor.

ASRİKA Modeli Konfedelar İslam Devleti Çalışmaları, BM Güvenlik konferansları, Dünya İslam Formu, Ortadoğu Kongreleri ve Türkiye İran yakınlaşmaları çalışmalarına katkı verdiği gibi bir çok çalıştay ve panele renk katan fikirleri var.

2011-2014 yılları arasında Diyarbakır küçük Millet Meclisi(DkMM)’yi yöneten Kaya şehrin sivil toplum kuruluşları nezdinde müstesna bir konuma sahiptir.

Hayata geniş bir perspektif, umut ve hoş görüyle bakıyor, söz hakkı alınca daima söyleyeceği orijinal bir sözü vardır.

Bir insan hakları aktivisti, doğruya doğru, yanlışa yanlış demekten çekinmeyen bir duruşa sahiptir.

Ak partinin camiasında Ar-Ge kavramına önem veren ve çalışmayı dert edinen özelliğiyle tanınıyor.

Evet Ak partiye Sur’da adaylık için dört kişi müracaat etmiş, ama kazanmaya endeksli bir değerlendirme yapılırsa kazanma ihtimali en yüksek olan Eyüphan Kaya olduğuna inanıyorum.

Çünkü;

Bir önceki seçimlerden beri 5 beş yıldır Sur ilçesi ile ilgili planları düşünüyor, bir önceki aday adaylığı sürecinde dahi 47 bin Sur sakinlerine telefon numarasını vererek mail göndermiş, bir çok köyü gezmiş, bir çok adrese gidip kendini anlatmış, bütün mahalle muhtarlarıyla iletişim kurmuştu.

 

Geçen genel seçimlerde Sur ilçesi SKM’de çalıştı,

Melik Ahmet ve Aplarslan liselerinde 4 yıl başarılı müdürlük yapmış, öğrencilerle velilerle olan sıcak ilişkisini ben biliyorum çünkü ben de o zaman Lise müdürüydüm. Hatta Melik Ahmet Lisesine müdür olmasına ben vesile oldum.

Sur’daki medreselerin arkasında durabileceği tek aday,

Hüda-Par ve Yeniden Refah Partisinin gönül rahatlığı içinde arkasında durabileceği kişi,

“Sur Diyarbakır’ın kalbidir ben ona hizmet etmeye talibim” başlığıyla yazdığı yazıda sıraladığı vaatleriyle insana bir umut ve heyecan veriyor.

20 yıllık dostluğumuzdan, yol arkadaşlığımızdan ilham alarak diyorum ki Sur ilçesini kazanabilecek, buraya huzur ve başarı getirebilecek alternatifsiz aday Eyüphan Kaya’dır. İnşallah İlçe, İl, Genel Merkez yetkililerimiz ve en son Genel Başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Sur adaylığına seçilir. Benim söyleyeceklerim bu kadar.

Şimdiden hayırlı olsun, amin demeniz dileğiyle.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER