Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Hasan YOSUNKAYA

TOPLUMLARIN YAŞAMLARI  GELECEKLERİNİ BELİRLER 1

TOPLUMLARIN YAŞAMLARI  GELECEKLERİNİ BELİRLER 1

NEDEN CHP BİRİNCİ , AK PARTİ İKİNCİ OLDU ?

A- Yüce Allah CC:

“Şüphesiz ki, bir kavim kendi durumunu değiştirmedikçe Allah onların durumunu değiştirmez. Allah, bir kavme kötülük diledi mi, artık o geri çevrilemez. Onlar için Allah’tan başka hiçbir yardımcı da yoktur” (Ra’d, 13/11) buyurmaktadır.

B- ÜSTAD SAİD-İ NURSİ,EMİRDAĞ LAHİKASI ADLI ESERİNDE HALK,CHP’Yİ İKTİDARA GETİRMESİ İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİ:

“Bu asil Türk milleti ihtiyarıyla o partiyi kat’iyen iktidara getirmeyecek. Çünkü Halk Partisi iktidara gelecek olursa, komünist kuvveti aynı partinin altında bu vatana hâkim olacaktır. Halbuki, bir Müslüman kat’iyen komünist olamaz, anarşist olur. Bir Müslüman hiçbir zaman ecnebîlerle mukayese edilemez. İşte bunun için hayat-ı içtimaiye ve vatanımıza dehşetli bir tehlike teşkil eden bu partinin iktidara gelmemesi için, Demokrat Parti’yi, Kur’ân ve vatan ve İslâmiyet namına muhafazaya çalışıyorum” diyor.

Bu iki tespitin penceresinden ,31 Mart 2024 yerel seçim sonuçlarını değerlendirelim.

CHP, 1950’ye kadar tek başına iktidarda olduğu sürece  batıda getirdiği yasalarla ülkede yaptığı uygulamalardan dolayı  halkın  tüm değerleri zorla değiştirildi. Batıda getirilen  yeni değerleri kabul etmeyen dindar vatandaşlar , CHP  iktidarının baskısına maruz kaldılar.

Halk 14 Mayıs 1950 den itibaren CHP ‘yi bir daha tek başına iktidara getirmedi. Halk CHP’nin yaptığı bu  olumsuz tavırlarını neden unutarak, 31 Mart 2024 tarihinde neden yeniden birinci parti yaptı .Halk kendi değerleri ile uyumlu olup, hizmet eden AK Partiyi 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimde neden terk edip ikinci parti yaptı?

Bir millet , yapacakları olumsuz davranışlardan  dolayı başına  gelecek olumsuz  olayları anlatan bir ayetle başlarken çok sevilen ve  talebeleri olan Mola Said-i’in görüşüne de yer vererek meselenin iyi anlaşılması  kolaylaştırır.

2002 DEN BERİ YAPILAN TÜM SEÇİMLERDE AK PARTİ  BİRİNCİ OLDUĞU  HALDE   NEDEN BU SEÇİMDE İKİNCİ OLDU ?.CHP  1950 DEN BERİ YAPILAN TÜM SEÇİMLERDE İKİNCİ PARTİ OLURKEN, BU SEÇİMDE  NEDEN  BİRİNCİ. PARTİ  OLDU ?

 

    TESPİT EDİLEN BAZI HUSUSLAR

 

1- AK Parti , kurulduğu 2001 yılından bu yana girdiği 18 seçimde hep birinci parti olurken,

31 Mart 2024’te yapılan  seçimde neden  birinci parti olamadı ?

2- 14’ü büyükşehir ,35 belediye başkanlığı seçimini kazanan CHP, Türkiye genelinde en çok oy alan parti oldu. AK parti ise oy oranında, ilk kez 2. sıraya geriledi.

3-“AK Parti olarak oy oranlarının yüzde 44,3’ten yüzde 35,5’e, Cumhur İttifakı olarak ise yüzde 51,6’dan yüzde 40,5’e gerilediğine dikkati çekti. “(Seçim sonrasında AK Parti yönetim kurulu yaptığı toplantıda açıklandı. R.T.Erdoğan)

4- “31 Mart’ta yapılan seçimlerde AK Parti’ye gönül verenlerin bazıları sandığa gitmemesinin sebebi genel merkez , il teşkilatların , hem de adaylardan kaynaklandığının vurgusunu yaptı.”

(R.T.Erdoğan)

5- “Emeklilerimizin serzenişlerini il ziyaretlerimizde zaten görüyorduk. Gerek tek seferlik 5 bin lira ödenmesi, gerek yüzde 50’yi bulan maaş zamları, gerekse diğer adımlarla, bütçe disiplinini bozmadan, üzerimizdeki bu baskıyı hafifletmeye çalıştık; ama muvaffak olmadık.” tespitinde bulundu.(R.T.Erdoğan)

Not:Toplu sözleşme yasası gereği; memur ve memur emeklilerinin maaş ve zamlarının tespiti aynı toplu görüşme yasası ile yapıldığı halde , 2023 yılı temmuz ayında memur ve emekli memurlarına maaşlarına yapılan artıştan sonra memurlara   8 bin 77 TL de seyyanen ek zam yapılmıştı.

Aynı yasa ile maaş alan emekli memurlara da seyyanen aynı oranda  zam verilmedi. Bu  ayrılım emeklilerde üzüntü ve kırgınlığa sebep oldu.(Emekliler)

6-“Gazze krizi gibi elimizden gelen her şeyi yaptığımız ve bedel ödediğimiz bir meselede dahi siyasi saldırıları savuşturmayı, kimi çevreleri ikna etmeyi maalesef başaramadık. Bunlarla ilgili değerlendirmelerimizi de artısı-eksisiyle mutlaka yapacağız.” dedi.

(R.T.Erdoğan.)

 

Not: Filistin’e yapılan yardım bazı uluslar arası sebeplerden dolayı çoğu zaman yapılan yardımın  tamamı  açıklanamadı. Filistin Yöneticileri Türkiye’nin yaptığı yardım ve destek için açıkça  teşekkür ettiği halde, muhalefet gerçekleri söylemedi, siyasetten  olayları gizleyerek olumsuz açıklama yaptılar, konu hakkında bilgi sahibi olmayan saf  dindarlar da muhalefetin oyuna geldi.

7-Toplantıda “kibir hastalığı”na da dikkati çeken Erdoğan, “Buradan başlayarak; il, ilçe, belde teşkilatlarına, belediye başkanlarımıza, milletvekillerimize, hatta bürokrasiye uzanan bir sıkıntıyla karşı karşıyayız.”(R.T.Erdoğan)

8-“Hatayı, kusuru, yanlışı millette aramak, bizim geleneğimizde asla yoktur. Biz siyasi hayatımızın hiçbir döneminde böyle bir yola başvurmadık, şimdi de başvurmayacağız. Açık söylüyorum, şahsım dâhil bu masanın etrafında oturan hiçbir arkadaşım, 31 Mart seçim sonuçlarının sorumluluğundan kaçamaz.”Dedi.

(R.T.Erdoğan)

9-“Nerede bir eksik, hata, kasıt veya ihanet varsa, üzerine gitmek boynumuzun borcudur. Diğer türlü, Allah korusun, daha büyük felaketlerin, daha sarsıcı kayıpların yaşanmasına mani olamayız.” açıklamasında bulundu.,(R.T.Erdoğan)

10- “Ya hatalarımızı görerek kendimizi toparlarız ya da güneşi gören buz misali erimeye devam ederiz. Ya başından sonuna kadar işimizi dört dörtlük yaparız ya da çok daha ağır bedeller ödemekten kurtulamayız. Ya milletimizle olan gönül köprülerimizi yeniden güçlendiririz ya da eleştirdiğimiz partilere benzemekten kendimizi alıkoyamayız. Kim olursa olsun hiç kimsenin 22 yıllık birikimi, 22 senelik zorlu bir mücadeleyi heba ve heder etmesine izin veremeyiz, buna müsaade etmeyeceğiz.” mesajıyla konuşmasını sonlandırdı.(R.T.Erdoğan)

Not: Bir ilçede görevliye , AK Parti’liye seçim mağlubiyetinin sebebi ne olduğu sorulduğunda verdiği cevap:
“Ak Parti il ve ilçelerinde görevli 4 çeşit insan vardır” dedi.

1- Yönetimde olan bazı Zengin ve mallarını koruyup ,çoğaltmak isteyenler vardır.

2-Yönetimde basit menfaat ve çıkarı peşinden koşanlar vardır.

3- Yönetimde bulunanların bazıları, Çıkar peşinde koşup ,iyi ahlaki  değerlere  sahip  olmayan  kimseler vardır.

4–Yönetimde görevli bazı Dava sahibi  AK Partililer vardır. (YARIN DEVAM EDECEK)

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER