Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Şevket KOYUNCU

GÖNÜLLERİN ADAMI ENDER KARAHAN

GÖNÜLLERİN ADAMI ENDER KARAHAN

 

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Sayın  Recep Tayyip Erdoğan particilik konusunda da görevlendirmenin Türkiye Yüzyılında da âdeta toplu iğne ile kuyu kazarcasına görevlendirmenin en iyisi ve liyakatlı, işin ehli olan insanları göreve getirmek için gecesini gündüzüne katarak istişareleri de ön planda tutarak görevlendirmeyi en iyi şekilde yapıyor.

2023’ün Ağustos ayında göreve getirilen Ak Parti İlçe Başkanları arasından dikkatimizi en çok çeken Yenişehir İlçe Başkanı Sayın Ender Karahan olmuştur. Neden derseniz açıklıyayım:

Yenişehir merkez ilçelerden başarı grafiği en yüksek olan ve Ak Parti’nin kuruluşundan şimdiye kadar en popüler ilçe olmuş ve ilklere başarılarıyla imza atmış il başkanı, encümen üyeleri MKYK üyesi, milletvekili çıkarmış bir ilçemiz.

Yaklaşık 9 aydır göreve getirilen Sayın Ender Karahan, ziraat mühendisi olup 2018 yılında Ak Parti Yenişehir İlçe Başkanlığında SKM Başkanlığı yapıp iki dönem de Yenişehir İlçe Belediyesinde encümen üyesi olarak görev yapmıştır.

Yaklaşık 10 yıldır tanıdığım Sayın Ender Karahan’ın Yenişehir için bir şans olduğunu düşünüyorum. Şöyle ki Ak Parti’nin kuruluşundan şimdiye kadar muhafazakar kimlikleriyle ailece bu davaya gönül vermiş, bölgede hatırı sayılır, asil ve değerli bir aileden gelmesi, kalabalık nüfusa sahip olmaları nedeni ile; barışçıl, insan odaklı yaklaşımları kendisine ve partiye başarı katacağından şüphem yoktur.

Her kesimdeki insanları kucaklamasıyla gönüllere girme ve zoru başaracağından seçim sonrası da kolları sıvamaya başlamıştır. Sevecen, güler yüzlü, mütevazi, genç, dinamik, siyasi birikim tecrübe ve terbiyesi ile Yenişehir halkının gönlünde 9 aylık sürede taht kurmuştur. İcraatları ve projeleri ile hayata geçirme azmini Yenişehir’e sosyal ve siyasi bir ahenk katacağına inanıyorum.

Yenişehir halkının da ona sahip çıkması gerekir diye düşünüyoruz. Feraset sahibi aziz milletimizin hizmetinde olup yazacağımız icraatlarını gözden geçirirken kısa bir sürede hem gönüllere girmiş hem de teşekkür ve takdir almış. Sayın İlçe Başkanı ve Yenişehir’i görevimiz nedeni ile çalışmalarını yakından takip eden biri olarak Sayın Başkan hem dava adamı hem de tek kelime ile gönüllerin adamı diyorum.

Neden mi?

Acılar paylaşıldıkça nasıl azalıyorsa sevinçler de paylaşıldıkça çoğalıyorsa vatandaşların taziye ve düğünlerini bilgisi olduktan sonra acılarını ve mutluluklarını da paylaşıyor. Makam odasının kapısı ve telefonu 7/24 açık. İşçi, çiftçi, kahveci, şoför, inşaatçı, hamal, iş adamı, bürokrat, her kesime gönlü ve kapısı açık olan; sabırla, özveri ile kim olursa olsun onları dinleyip insan odaklı, sorunlara çözüm üretmeye çaba sarf ediyor.

Gelen misafirlerini aileden gördüğü terbiye ile ve siyasi terbiyesinden ötürü kapıda karşılayıp tekrar kapıya kadar uğurlaması herkese nasip olmayan büyük bir erdemliktir. İlk günkü aşkla ve şevkle hep yeni, hep ileri, hep beraber bir takım ruhuyla güzel çalışmalara imza atacaklarını; her şey eskisi gibi olmayacak dedirtecek azim ve kararlılıklarını da seçim öncesi ve sonrası şahit olduğum çalışmalarını gayretle, samimiyetle, alçak gönüllülükle durmak yok yola devam edeceklerine ve başarılı olacaklarına yürekten inanıyorum.

Gönüllerin ve dava adamı Sayın Ender Karahan gibiler kolay kolay yetişmiyor. İyi ki varsın başkan. Ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları ve partinin mihenk taşı sayılan mahalle başkanları ile haftada 2 gün hane ziyaretleri yapıp Sayın Cumhurbaşkanımızın selamını iletip dertlerini dinlemek, hemhâl olmak, sorun ve taleplerini not alarak yaklaşık 1300 civarında hane ziyareti yapılmış olup bunlardan 900’e yakını sosyal yardımlardan, kamu kurum ve kuruluşlarında olan sorunları da çözüm ve takip ederek sorunları çözülmüştür.

Makam odasının dolup taşması vatandaşların, garip gurebanın derdine derman olmak, teveccühlerine ve  gönüllerine girmek, dualarına mazhar olmak başkana feyz veriyor. “Gece gündüz durmak yok aziz halkımın hizmetkarıyım.” diyor.

“İnsanların sevincini görmek, başkalarına moral, umut ve ilham kaynağı olmak”. Bütün çabası ve gayreti bu. Bilgili, donanımlı, üstün zekası ile ikna kabiliyeti ile siyasi tecrübe ve alçak gönüllülüğü ile diyoruz ki: “Sayın Başkan başaracaksın. Çünkü içindeki ışık etrafındaki karanlıktan daha güçlüdür. Göreve gelmesinin hemen akabinde Diyarbakır‘da bulunan yerel basın temsilciliklerini önemsemesi, onları ayrı ayrı ziyaret etmesi, sivil toplum örgütleri olsun engelli dernekleri olsun Yenişehirde  bulunan muhtarları ziyaretleri olsun kentin bütün dinamikleri ile kent milliyetçiliği noktasında Diyarbakır’a ve Yenişehir’e

ne katabiliriz, tuğla üstüne tuğla katmak için her kesim ile diyalog ve istişarelerde bulunuyor.

Emek ve gayret gösteriyor.

Engelli vatandaşların ilçe binasına rahat girmeleri için dış kapıda 2 tane engelli rampası yapması, binayı komple yeniden elden geçirmesi, doğalgaz döşemesi, gelen vatandaşların güler yüzle karşılanması, sorunları dinlemesi, sıcak bir ortamda evindeymiş gibi çayını ve kahvesini yudumlaması, vatandaşlara verdiği değeri ve vatandaşın da gördüğü değeri önemsemesi takdire şayandır. Bütün bunları niye yazdım?

Sayın Cumhurbaşkanımızın geçen yıl genel merkez yöneticilerine şu sözüne  istinaden “Bana Hz. Ömerleri bulun diye talimat vermişti.”

Bize göre Yenişehir’e bir  Ömer atanmıştır. Sayın Cumhurbaşkanım darısı diğer ilçelerin başına diyoruz.

Hani eskilerin güzel bir sözü var ya: “Şerefü’l-mekan Bi’l-mekin diye yani mekânın ve makamın şerefi orada oturanın şerefinden, değerinden kaynaklanır.”

Bunun tersi olmamalıdır.

Yani insanlar değerini servetten, makamdan ve rütbeden almamalıdır. Nice makamlar vardır ki o makamlarda oralara layık insan yoktur. Çok liyakatli insanlar vardır ki onların da makamı yoktur.

Sayın Cumhurbaşkanımızın temsiliyetinde o koltuğa ve davasına değer katan bu saygıdeğer gönüllerin adamını aziz milletimizin verdiği 9 aylık karnesi teşekkür ve takdir iledir.

Bundan sonraki çalışmalarında da başarı dileklerimizi de iletirken yanlış ve aksaklıklar olursa doğru yapılan şeyleri ayakta alkışlarız.

Yanlışa da dostane yapıcı eleştirimizi de yapacağımızı bilinmesini isterim. Sonuçta başkan da bizler gibi beşerdir. Fakat 31 Mart seçimlerinin bazı kesimlerce ona mâl etmek ve harcamak kolay olmaması gerek. Onu yemek isteyenler kolay bir lokma olmadığını göreve geldiği 9 aylık süreçte yaptıkları yapacaklarının teminatı olarak görüyoruz ve şahidiyiz.

Ak Parti Yenişehir İlçe Başkanlığı gerçekten bir Ömer’i buldu ve İlçe Başkanlığı için avucunu ovanlara bir çift sözümüz var:

“Sayın Ender Karahan’ı size yedirmezler. Diyarbakırlıların deyimiyle onun prezesi var. Ya sizde ne var. Hizmet ve dava yok rant var.”

Sayın Ender Karahan şahsında gönüllerin adamı ve Ömerlerin çoğalması dileklerimle…

İyi ki varsınız Ender Başkanım.

Görüşmek Dileğiyle

NOT: 31 Mart yerel seçimleriyle alakalı görüş ve düşüncelerimizi bir daha ki yazımızda yazmak dileklerimle…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER