Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Hasan YOSUNKAYA

TOPLUMLARIN YAŞAMLARI  GELECEKLERİNİ BELİRLER 2

TOPLUMLARIN YAŞAMLARI  GELECEKLERİNİ BELİRLER 2

 

Not:4.gurupta  olan gerçek AK Partili yönetici kişilerin sayısı azdır.Acilen Merkez, il ve ilçe teşkilatlarında  sayıları  hızla artırılmalıdır.

11-Bakan yardımcıları ,bazı emekli milletvekilleri ve bazı üst görevlerde ki bürokratlar değişik kurumların yönetimlerinde ( 2-3-4-5 …..gibi) yerlerin yönetimlerinde görev alarak 200-300 bin TL den fazla 2. maaş alanlar vardır.

Evine  bir parça ekmek götüremeyen yüzlerce üniversite mezunu işsiz genç sokaklarda aç dolaşmaları iktidarı olumsuz yönde etkiler.

Not:Çalışan hiç bir kimseye ikinci maaş  ödenmemelidir.İşsiz üniversite mezunlara  iş verilmelidir.

12-Ev kirasını veremeyen,çoluk çocuğunun ihtiyacını karşılamaya gücü olmayan, dar gelirli veya emekli maaşı az olan   emeklilerin çektikleri sıkıntılardan dolayı iktidar partisine oy vermeyip,muhalefet partilere oy verdiler.

 

Not:Acilen bu mağdurlara sahip çıkmalıdır.

13- Kamu yönetiminin üst makamlarında yönetici olarak görev alan kişilerin bazıları işin ehli değil,yönetimde yakınları  olan veya gayrı meşru yollarla bu görevlere gelenlerin yüzünden kamu hizmeti aksıyor.Bunlar  halka iyi hizmet yapmadıkları için ,halk bunların  yüzünden iktidardan uzaklaşıyor .

14- Kamuda  görev almak istiyen binlerce kişi girdikleri yazılı sınavda yüksek puan aldıkları  halde iktidar da adamı veya parası  olmayanlar yapılan mülakatta başarısız olması,

Çok düşük yazılı puanları olanların iktidarda  adamı veya parası olanların mülakat sınav sonunda  haksız yere sınavı kayıp edenler,iktidarın adaletsiz davrandığını düşünerek iktidardan uzaklaşıp muhalefete oy vermişler.

15- İŞKUR; TYP Kapsamında  geçici İşçi olarak işe girmek isteyenlerin  sahibi veya parası olmayanlar işe giremeyince iktidarda adalet olmadığı hükmüne varıyorlar .

Not:Sağlık Bakanlığı’nın yeni alacak geçici  elemanları sınav veya adama bağlı  değil ,noter kurası  ile işe alınması sevindiricidir.

Bundan sonra görevlere alınan işçi ve memurlar.için yapılan yazılı  sınav sonunda (önemli  görevler  dışında) alınacak  tüm elemanlar sadece yazılı  sınavla alınması adaleti sağlayacaktır .

16-28 Şubat’ta halka zulüm eden  o dönemin bazı yöneticilerinin  bu dönemde de üst makamlarda ki  görevlere devam etmekte olduklarını gören 28 Şubat mağdurları ,iktidara karşı güvenleri sarsılmıştır.

Not:28 Şubatta devlet kurumlarının üst kadrolarında olup ,dindarlara  baskı kuran yöneticilere yeni üst düzey görev verilmemelidir.

Not: İktidar 28 Şubat’ta mağdur olanlara sahip çıkmalıdır.

17- Bu dönemde  kamu görevlerinde bulunan  güvenilir, işe ehil bazı yöneticiler, iktidardaki AKP’li bazı yöneticilerin işine yaramadıkları için boş sebepleri gerekçe göstererek onları görevden alıp , yerlerine  kendi şahsi işlerine yarıyanlara görev veriyorlardı.

Not:Bundan sonra   tüm makamlarda bulunan işe  ehli olmayanlar görevden alınıp ,yerlerine işin ehli kişiler atanmalıdır .

18-  CHP’nin 1950 den önce açtığı tüm okullarda ve öğretmen yetiştiren   köy enstitülerinde okutulan derslerin müfredat içeriği  milletimizin değerlerinden uzak, batı değerlerine bağlı  olduğu için bu okullarda yetişen  öğrenciler milletimizin değerlerinden kopuk yetiştiler. AK Parti , 22 yıldan beri tek başına iktidarda olduğu halde bu oyunu bozamadı.

Eğitim fakültelerinde okuyan öğrenciler  milletimizin değerlerine bağlı öğretmenler  olarak yetiştirmeliyiz.

Mevcut  okullarımızda okuyan öğrenci oranının %13 ü imam hatip okullarında okurken ,geriye  kalan okullarda da okuyan öğrenci % 87 oranındadır.

İmam hatip okullarında okuyan öğrenciler büyük oranda milletimizin değer yargılarına uygun yetişirler.Diğer okullarımızda okuyan  öğrenciler  batılı bir eğitim sistemi ile okudukları için bu gençler her gün bir adım daha  milletimizin değerlerinden uzaklaşıyorlar.

Eğitim fakültelerinde okutulan  derslerin müfredat programını milletin değerlerine uygun hale getiremediğimiz sürece , Ak parti ve onun gibi düşünenler iktidarda olsalar bile toplumu kendi değerlerine  uygun yetiştiremez.Tüm okullarda  okutulan derslerin müfredat programlarını değiştirmek zorundayız. Aksi taktirde 100 yıl dahi tek başımıza iktidarda kalsak bile,bu millete yapılan kötü düşüncesini değiştiremeyiz.

19 – Okullarda okutulan seçmeli dini dersler.

  1. A) Kur’an-i Kerim,
  2. B) Hz .Peygamberimizin Hayatı,

C)Temel Dini Bilgiler

Öğrenci velisi müslüman olduğu halde çoğu okula gidip  dini dersleri seçmemiştir. Veli okula gitmeyince okuldaki idareci ve rehber öğretmen veli adına bu dersler. yerine başka dersleri seçmiştir.

İktidarın  çok iyi niyetle çıkardığı bu seçmeli dini derslerle ilgili uygulama şuursuz veli yüzünden  amacına ulaşmamıştır.

Bu uygulamanın amacına ulaşması için bu dersler zorunlu seçmeli dersler kapsamına alınmalıdır.Bu dersler zorunlu seçmeli olduğu zaman bu dersleri öğrencisine okutmak istemiyen veli okula giderek bu dersler yerine istediği dersi seçmelidir.

20-Devletin ve milletin   iş ve işlemlerini takip edecek siyasetçi veya bürokrat sağlam kişilerden bulmak için halkın içinde sözüne güven duyulan kişilerden yardım alınmalıdır.

21- Son 50 yılda yetişen dindarların bir kısmı yukarıda belirtilen sebeplerden dolayı AK Partiden uzaklaştılar.Uzaklaşanların,bir kısmı ayrı parti kurdu.Bir kısmı  da  başka partiye oy verirken,bazıları da sandığa gitmeyerek siyasetten uzaklaştılar.

 

Halkın bir kısmı İktidarın adaletten  uzaklaştığı iddiasında ısrar edip CHP’ye oy verdi.

AK Parti ,kendisi gibi düşünüp ayrılanlar ile   tekrar bir araya gelerek anlaşmalıdır.Onların tamamı ile  ittifaka olmalıdır.

Dış dünyadaki müslüman ve mazlumların  umutları suya düşmeden ,milletin değerleri ile iktidarın güneşi gören kar gibi erimeden ,acilen gerekli tedbirler alınmalıdır.

Bu günden başlayarak ,şimdiye kadar AK Parti yaptığı hatalardan vazgeçip , gözden kaçan tüm tedbirleri alıp arızalar giderilmelidir.         CHP 1950 den beri   halktan destek almadığı halde  ,  bu seçimde halktan destek alarak  tekrar birinci parti olması  …..

“Şüphesiz ki, bir kavim kendi durumunu değiştirmedikçe Allah onların durumunu değiştirmez.”

“Bu asil Türk milleti ihtiyarıyla o partiyi kat’iyen iktidara getirmeyecek.”

Biz bu gerçekleri tekrar tekrar okuyup nerede hata yaptığımızı görüp çözüm bulmalıyız.

Kimse bu milleti tekrar 1940 ‘lara mahkum etmemelidir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER