Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Hüseyin ACAR

AMEDSPORUN ŞAMPİYONLUĞU HAYIRLI OLSUN

AMEDSPORUN ŞAMPİYONLUĞU HAYIRLI OLSUN

Kim ne derse desin Türkiye’nin en renkli, en temaşa zevki veren taraftarı Diyarbakır’da. Dün Diyarbakır sokaklarında bunu bir kez daha gördük ve yaşadık. Amedspor’un seyircisi yok, gerçek taraftarı var.

Formasını giyen, atkısını takan, çocuklarına bayrakları veren muhteşem bir Amedspor taraftarı. Ben maçtan çok Amedsporun şampiyonluğa adım adım koşuşunu söylemek istiyorum. İyi ki varsınız büyük taraftarlar iyi ki varsın Diyarbakır halkı.

 

Son haftaya Kastamonuspor önünde 3 puan ve +11 averajla giren Amedspor matematiksel olarak henüz hiç bir şey bitmese de şampiyonluğu garantiledi.

TFF 2.Lig Kırımızı grupta lider Amedspor, Somaspor’a konuk oldu. Amedspor’un maçı kazanarak ligin bitimine 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti ve gelecek sezon tarihinde ilk kez 1 Lig’de mücadele edecek.

Çekişmeli geçen maçta ilk yarı 0-0 berabere sonuçlandı. Maçın ikinci yarısına hızlı başlayan Amedspor, ikinci yarının hemen başında 49.dakikada Oktay Aydın’ın ceza sahası dışındaki gölüyle 1-0 öne geçti.

Maçın geri kalan bölümünde her iki takımda birçok gol fırsatından yararlanmazken Somaspor’da 67.dakikada Abdülkadir Öksüz ve 85.dakikada ise Yiğit Gök kırmızı kart görerek oyun dışında kaldılar.

Maçın geri kalan bölümünü 9 kişi tamamlayan Somaspor, Amedspor’un golüne karşılık vermekte zorlandı ve maç bu sonuçla tamamlandı. Somaspor’u deplasmanda 1-0 yenen Amedspor, tarihinde ilk kez 1. Lig’e çıkma başarısı gösterdi.

AMEDSPORUN ŞAMPİYONLUĞU HAYIRLI OLSUN

Somaspor maçında hakemin son düdüğü çalmasının ardından Amed Sportif Faaliyetleri taraftarları cadde ve meydanlara akın etti. Merkez Yenişehir ilçesindeki Yaşar Kemal Caddesi’nde toplanan yüzlerce taraftar, takımlarının başarısını meşale ve havai fişeklerle kutladı.

Şehirde uzun konvoylar oluşturularak adeta trafik felç oldu. Sevinç gösterileri Diyarbakır’ın bütün yerine yayıldı. Gecenin geç saatine kadar havaalanında bekleyen taraftarlar takımın uçağı inmesiyle beraber coşkulu bir şekilde Şampiyon takımlarını bağırlarına bastırlar.

Uzun konvoylar halinde Amedspor Şeyhmus Özer Talaytepe Tesislerine kadar eşlik ederek şampiyonluğu doyasıya kutladılar. Yıllardır Diyarbakır’ın üst ligleri ne kadar özlediğini adeta haykırıyordu taraftarlar. Ve bu coşku sabaha kadar devam etti.

AMEDSPORUN ŞAMPİYONLUĞU HAYIRLI OLSUN

Geçen hafta Iğdırspor ile gerçekleşen karşılaşmada kent şampiyonluk havasına girmiş ancak 2-0’lık yenilgiyle şampiyonluk yolunda Iğdırspor’a takılmıştı. Amedspor ligin son maçında kendi evinde Menemen FK ile karşılaşacak ve şampiyonluk kupasını taraftarları önünde kaldıracak.

Şimdiden taraftarlar 4 Mayıs tarihini sabırsızlıkla beklemeye başladılar bile. Haydi beraber o kupayı kaldırıp Büyük kaptan Şeyhmus Özere götürme vakti..

 

Bir Parantez de Bölgemiz takımlarından Batman Petrolspora açmak istiyorum. TFF 3. Lig 2. Grup son hafta mücadelesinde deplasmanda Turgutluspor’u 3-2 mağlup eden şampiyon olan TPAO Batman Petrolspor, bir sezon aranın ardından tekrar TFF 2. Lig’e yükseldi.

Bu sonuçla puanını 60’a çıkaran teknik direktör Mesut Toros yönetimindeki TPAO Batman Petrolspor TFF 2. Lig vizesi aldı. Karşılaşmanın ardından kentte büyük sevinç yaşatan TPAO Batman Petrolsporlu oyuncular şampiyonluk coşkusunu taraftarlarıyla paylaştı.

En son 2021-2022’de sezonunda TFF 2. Lig’e çıkmayı başaran Batman temsilcisi, geçen sezon ligden düştükten sonra tekrar TFF 2. Lig’de mücadele etmeye hak kazandı.

Üst lige çıkan Hem Amedsporu hem de TPAO Batman Petrolsporu tebrik ediyorum.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER