Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Salih KAPLANER

GELECEĞİMİZİN SPORU: E-SPOR

GELECEĞİMİZİN SPORU: E-SPOR

 

Sevgili okurlarımız, sizlere geleceğin sporu olması mümkün  olan e-spor dan bahsedeceğim.

Türkiyede e-spor son birkaç yıldır  yaygınlaşmaya başladı.  Önümüzdeki yıllarda isminin çok daha bilindik bir duruma geleceğinden eminim.

E-SPOR  NEDİR?

Elektronik spor, organize video oyunu yarışmalarına verilen isimdir. Oyunlar, genellikle profesyonel oyuncular arasında profesyonel organizasyonlar ile düzenlendiğinde bu ismi alıyor. Elektronik sporlarda en çok rastlanan oyun türleri strateji oyunları, dövüş oyunları, birinci şahıs nişancı oyunları ve spor oyunlarıdır.

E-spor kelime anlamı olarak elektronik spor anlamına gelir. Özetlemek gerekirse; bilgisayar ile  yapılan spor diyebiliriz. Yabancı ülkelerde e-spor için çok ciddi derecede paralar harcanmaktadır.

E -SPORCU NEDİR?

E-sporcu  ise bu işi profesyonel olarak yapanlara verilen isimdir. Bu işi meslek haline getirmiş birçok oyuncu var ve ülkemiz de dahil olmak üzere e-sporcular resmi sporcu olarak kabul edilmektedir.

E-Spor  bana göre geleceğin sporudur. Çünkü teknoloji aşırı hızlı ilerliyor ve artık birçok şey sanal ortama adapte oluyor. Artık alışverişler vs.  nasıl internetten hallediliyorsa , çoğu ihtiyaç  internet ile gideriliyorsa ,  spor da neden internet üzerinden yapılmasın?

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER