Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Salih KAPLANER

KİTAP OKUMAK DA SANALLAŞTI

KİTAP OKUMAK DA SANALLAŞTI

 

Çağımız, bilindiği gibi teknoloji çağı ve teknolojinin karışmadığı  yerlerden biri olan kütüphaneler aslında görünürde çok fazla okuyucuya sahip, lakin  bir okuyucuya; kütüphaneden kitap alıp okumak mı, yoksa tabletten “pdf” indirip okumak mı  diye sorsak , size çoğunun tabletten daha rahat kitap okunduğunu söyler.

Kitapların pahalı olduğunu düşünenler, kütüphanelere adımını atmamış kişilerdir. Zira piyasada var olan, hemen hemen her kitabı kütüphaneden belirli bir okuma süresi ve tabi kitabı da temiz bir şekilde geri getirme sözüyle alabiliyorsunuz, bir defada üç tane kitap almak kuralıyla. Çağımız insanı kütüphanede anlamını bilmediği kitaplar ve kütüphane memurlarının raflara yazdığı kargacık burgacık yazıları bahane edip, “kütüphanelerde kitap aramakla vakit öldüreceğime, pdf’si var internette, onu indiririm, okurum ve sen raflar arasında kitap aramaya devam ederken; ben kitabın özetini bile indirip okurum” diyenler de var.

2024 TÜİK verilerine göre 15 yaş ve üzeri nüfusun %73’ü kitap okumamaktadır. Yani dört kişiden üçü kitapla pek haşır neşir değil.Bu oldukça olumsuz bir tabloya işaret ediyor ve endişelendiriyor açıkçası.

İnternetten kitaba başvurmak yerine; kütüphanede raflar arasında dolaşmanın hem insan sağlığı hem de ülkelerin genel-kültür ve daha birçok alanda ileri seviyeye erişebilmesinde yardımcı olacağını düşünüyorum. Kalın sağlıcakla.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER