Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Erhan BOZKURT

GEÇENLERDE KÖYE GİTTİM, BİR DE NE GÖREYİM!!!

GEÇENLERDE KÖYE GİTTİM, BİR DE NE GÖREYİM!!!

 

Şef Seattle’in çok güzel bir sözü vardır. “Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık tutulduğunda; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak!” O kadar doğru bir söz ki anlatamam. Türkiye de 26 milyon dönümlük tarım arazisi boşta dururken, 5 milyona yakın işsiz insan boşta geziyor. Eskiden hiçbir tarım ilacı kullanılmıyordu. O zamanlar tarlalarda daha bir verim vardı. Oysa şimdilerde ilaçsız tarım yapılmıyor. İlaç firmalarının Tarım ilacından kazandıkları para, insan ilacından daha çok kar sağlıyor.

 

Geçen yaz bir köye gittim. Bir zamanlar tezek kokusunun parfüm gibi yayıldığı bu köyde şimdilerde tezek bile yok. Şahsen son 5 yıldır köylerde adamakıllı tarımla uğraşan kimseyi görmedim. Hayvancılık nasıl derseniz? O da ticaretten başka bişey değil, çobanlar evde yatıyor. dağda kurt besliyorlar diyebilirim.

Köyde önceleri; mutfağı banyosu lavabosu dışarda olan bu evler gitmiş yerlerine, lüks evler dizayn edilmiş. Banyosu ayrı, mutfağı ayrı, lavabosu ayrı hatta bunlar yetmiyormuş gibi kullanılan terlikler bile ayrı ayrı…. Her odada farklı bir boyutta plazma TV, bir zamanlar gaz lambası vardı, eşyalara o kadar değer verilirdi ki! Gaz lambasının camını kıran gece kendine yatacak yer arardı. Şimdilerde değişik aksesuarlı ışıklar, lüks perdeler, minderler, halılar… her mutfakta derin dondurucu, buz dolabı, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, fırın… banyolarda Termosifonlar, 24 saat sıcak sular, özel havlular… eskiden wc ye ay ışığıyla giderlerdi. Çeşmeden bidonla su getirirlerdi, her damlasını özenle kullanırlardı. Şimdi 24 saat yanan ampuller, sürekli boş akan musluklar almış başını gidiyor.

GEÇENLERDE KÖYE GİTTİM, BİR DE NE GÖREYİM!!!

Gün ağarınca sağolsunlar, yemek getirdiler, Yedik. sofrada köye ait tek bir tane gıda görmedim. Ekmeği ilçe merkezi fırınından, meyveler, sebzeler ilçe manavından getirilmiş. Ertesi gün Kahvaltıda tereyağ, peynir, zeytin getirdiler… hepsi zincir marketlerindi. Köyde hayvan yok. Niye hayvancılık yapmıyorsunuz diyorum bakabilen yok. Diyorlar. Madem köyde bişey ekmiyorsunuz, beslemiyorsunuz ne diye burda kalıyorsunuz? Diye soruyorum. Ordan biri, bana “çımki eger biz olmazsak devletimize destek veren olmaz.” Bide Ülkemiz krizdedir, böyle giderse sonumuz kötü olur. Dedi. Yav arkadaş sanki köye değil de Dubai ye gelmişim. Sonumuz çoktan gelmiş.

 

Dünya devleri olan ABD, İngiltere, Fransa, Hollanda, Belçika ve Almanya, Japonya ve Çin gibi teknolojide de gelişmiş ülkelerin başarısı yine tarımdan kaynaklanmaktadır. Dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin bile dünyanın en büyük tarım ülkesidir. Demem o ki; bir ülke teknolojide istediği kadar gelişsin, eğer tarım alanında gelişme yoksa o ülkede ekonomik krizler kaçınılmaz olur. Bunun tek çaresi var özellikle köylü tarıma yönlendirmek ve organik tarımla doğal üretim yapıp bu durumu destekleyen politikalar geliştirmektir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER