Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şaibe iddiası, U19 takımıyla çıktılar: Vanspor’lular tepkili!

TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta lider Esenler  Erokspor’un maçı öncesi skandal bir olay yaşandı. Esenler  Erokspor’un rakibi Serik Spor müsabakaya U19 takımıyla çıkma kararı aldı. Bu olay  şampiyonluk mücadelesi veren 2. Sıradaki Vanspor’un tepkisini çekti.

TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta

Şaibe iddiası, U19 takımıyla çıktılar: Vanspor’lular tepkili!

 

TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta  skandal bir oaly yaşandı.

Lider Esenler  Erokspor’un rakibi Serik Spor müsabakaya U19 takımıyla çıkma kararı aldı. İlk 30 dakikada Esenler  Erokspor 4 gol buldu ve ilk yarıda son dakikalar oynanıyor.

Şampiyonluk mücadelesi veren 2. Sıradaki Vanspor, bu skandalı protesto etti.

Vanspor , Bursaspor maçı başlangıcında , yaşanan olaylara tepki olarak bir süre  topa dokunmayarak protesto etti. Ve bir süre sonra sahadan çekildi.

Şaibe iddiası, U19 takımıyla çıktılar: Vanspor’lular tepkili!

“HER TÜRLÜ YASAL GİRİŞİMDE BULUNULACAK”

 

Vanspor  Kulübünden yapılan açıklamada, “Alınan duyumlara göre Serik Spor ve Esenler Erokspor müsabakasına Serik Spor futbolcuları katılmak ve ellerinden geleni yapmak isterken ilgili Kulüp başkanının şahsi insiyatifi ve talimatıyla Serik Spor’un müsabakaya U19 takımıyla çıkacağı haberi yayılmıştır. Bu haberlerin üzerine Kulübümüzce açıklama yapma gerekliliğimiz doğmuştur. Bu durumun şaibe yarattığı ve tüm sezonun emeklerine gölge düşürdüğü açıktır. Bu eylemle birlikte müsabaka sonucunun baştan belli edilip Esenler Erokspor’un bir üst lige çıkmasının garantiye alınmaya çalışıldığı tüm kamuoyunun da malumudur. Serik Spor tarafından böyle bir tasarrufta bulunulması halinde Kulübümüzce Türk Ceza Kanunu, Türkiye Futbol Federasyonu’nun ilgili talimatları, Futbol Disiplin Talimatı uyarınca muhataplar hakkında her türlü yasal girişimde bulunulacağını siz değerli kamuoyunun bilgisine peşinen sunmaktayız.

Bugün yaşananlar, sadece futbolun değil, aynı zamanda insanlık onurunun da çiğnendiği bir gündür. Serik Belediyespor’un kulüp başkanının takımını maça çıkarmamak için bilinçli bir şekilde yaptığı tasarruf, sadece sporun değerlerine değil, aynı zamanda insanlık onuruna da bir ihanettir. Kaldı ki, böyle bir durum tüm ligin geçerliliğine şaibe düşürecektir.

Vanspor Futbol Kulübü olarak, bu tür karanlık oyunlara ve hilelere karşı her zaman dik duracağımızı ve adaletin sağlanması için mücadele edeceğimizi bir kez daha vurgulamak isteriz. Bizler, dürüstlüğün ve adil rekabetin her şeyin üstünde olduğuna inanıyoruz ve bu değerleri korumak için elimizden geleni yapacağız.

Türk futbolu, bu tür karanlık taktiklere karşı birlik olmalı ve adaletin tecelli etmesi için gereken adımları atmaktan çekinmemelidir. Bu zorlu süreçte tüm futbol camiasını adil rekabetin ve dürüstlüğün önemini hatırlamaya ve sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Bu vesile ile yukarıda izah etmeye çalıştığımız ve ligin kaderini belirleyecek olan Serik Spor ve Esenler Erokspor müsabakasına u-19 takımıyla çıkılması durumunda Van Spor Futbol Kulübü olarak temiz futbolu desteklemek adına bu duruma tepki göstermek maksadıyla Bursaspor müsabakasına çıkmama kararı aldığımızı tüm spor kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz” denildi.

SERİK BELEDİYESPOR’DAN AÇIKLAMA

 

Serik Belediyespor takımı ve teknik heyetinin maça çıkmak için stada geldiği ancak yönetim kurulunun esame listesinde U-19 oyuncularına yer vereceğini beyan ettiği kaydedildi.

AcnTurk Sigorta Van Spor FK’yi ve şampiyonluğu çok yakından ilgilendiren maçta yaşanan gelişmeler spor kamuoyu tarafından şaşkınlıkla takip edilir oldu.

Serik Belediyespor cephesinde yaşanan gelişmeler sonrası takımın teknik sorumlusu Cem Kavçak ve futbolcular açıklama yaptı. Kavçak, maça çıkmayacağını ve istifa kararı aldığını duyurdu.

Açıklama yapan Serik Belediyespor Teknik Sorumlusu Cem Kavçak, “Bugün itibari ile takım halinde maça geldik. Kadromuzu belirledik ve toplantımızı yaptık. Ve bugün buraya geldiğimizde bize dendi ki biz alt yapı oyuncularıyla maça çıkacağız. Maç kadrosu listeleri verilmiş, soyunma odasında hazırlıklar yapılmış. Şuan itibari ile biz bu kritik maça çıkamıyoruz. Ligi etkileyecek, Van Spor’u etkileyecek bir maçta maalesef böyle bir durum yaşıyoruz. Bu durumu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Ben hoca olarak bugün itibari ile istifa ediyorum ve maça çıkmıyorum. Bundan sonraki süreçte de oluşacak durumları hep beraber göreceğiz. Allah herkesin yolunu açık etsin. Çok üzgünüz, kırgınız” ifadelerini kullandı.

Serik Belediyespor futbolcusu da; “Biz bu ligin şaibeye karışmasını tabi ki de istemiyoruz. Sonuçta iki büyük camiayı etkileyen bir maç. Kaç yıldır futbol oynuyoruz, adımız kesinlikle böyle şeylerle lekelenmemiştir. Buna da izin vermeyeceğiz. Ama sahaya çıkmamıza da izin vermiyorlar, elimizden de bir şey gelmiyor. Futbol camiasının, kamuoyunun takdirine bırakıyoruz bunu” dedi.