Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ferhat KAPLANER

BAHAR GELDİ, ALERJİLER DE KAPIDA!

BAHAR GELDİ, ALERJİLER DE KAPIDA!

 

Bahar mevsimi, doğanın yeniden canlandığı ve renk cümbüşüne büründüğü bir mevsimdir. Kuşların cıvıltıları, çiçeklerin açması ve güneşin ışığıyla birlikte birçok kişi için keyifli bir dönem başlıyor.

Fakat bu güzel mevsim, alerjisi olanlar için zorlayıcı bir hal alabilir. Polenler havada uçuşmaya başladıkça, hapşırık, burun akıntısı, kaşıntı ve gözlerde sulanma gibi alerjik belirtiler de artar.

 

Peki, alerjiden korunmak için neler yapılabilir?

 

Mümkün olduğunca pencereleri kapalı tutmak, dışarı çıkarken maske takmak ve polen yoğun saatlerde (sabah erken ve akşamüstü) fazla dışarıda kalmamak gibi önlemler alınabilir.

Polen konsantrasyonunun en yüksek olduğu günleri takip etmek de faydalı olabilir. Bu konuda internette ve mobil uygulamalarda çeşitli kaynaklardan bilgi edinmek edinebilirsiniz.

Polenler evlere de girebilir. Bu nedenle, evler düzenli olarak havalandırılmalı ve tozlanma önlenmelidir. Özellikle yatak odaları ve havalandırma sistemleri polenlerden arındırılması çok önemeli.

Dışarıdan eve geldikten sonra ve yatmadan önce duş almak, vücuttan polenlerin temizlenmesine yardımcı olacaktır. Saçları da yıkamak ihmal edilmemelidir.

Doktor tarafından reçete edilen alerji ilaçları, belirtilerin kontrol altında tutulmasına yardımcı olur. Doktorunuzun önerdiği şekilde ve dozda ilaçları kullanmak çok önemlidir.

Alerji belirtileri çok şiddetliyse veya ilaçlara rağmen kontrol altına alınamıyorsa doktora başvurmak gerekir. Doktorunuz alerjinizin kaynağını belirlemek için testler yapabilir ve size uygun tedaviyi önerebilir.

 

Alerjiden korunmada dikkat edilmesi gereken bazı ek noktalar:

 

Sigara dumanından ve diğer hava kirleticilerinden uzak durmak gerekiyor. Sigara dumanı ve hava kirliliği, alerjik belirtileri daha da kötüleştirebilir.

Bol bol su içmek size büyük fayda sağlayacaktır. Su içmek, mukus incelmesine ve solunum yollarının temizlenmesine yardımcı önemli ölçüde yardımcı olur.

Olmazsa olmazların arasında olan sağlıklı beslenmekte elzemdir. A, C ve E vitaminleri açısından zengin besinler tüketmek bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olacaktır. Bu nedenle yediğiniz ve içtiğinize bu dönemde daha dikkat etmeniz gerekiyor.

Düzenli egzersiz yapmayı hayat tarzımız haline getirmeyi ihmal etmemeliyiz. Düzenli egzersiz yapmak bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve stresi azaltmaya yardımcı olacaktır.

Unutmayın, alerji bir hastalıktır ve tedavi edilebilir. Doğru önlemleri alarak ve gerekli tedaviyi görerek baharın keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER