Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Hasan YOSUNKAYA

AZİZ SEÇMEN KARARINI VER, SEÇİME AZ ZAMAN KALDI

AZİZ SEÇMEN KARARINI VER, SEÇİME AZ ZAMAN KALDI

 

Türkiye’de ,seçmen bir kaç gün sonra yapılacak mahalli seçimde hangi partiye oy vereceğine karar verecek,nasıl karar verecek ?
Türkiye’de 3 çeşit seçmen vardır .
1- Ülke yararına oy verecek kararlı seçmen.
2- Kendi çıkarına göre oy verecek veya vermeyecek seçmen .
3-Oy kulanmıyacak kararsız seçmen .

1- KARARLI SEÇMEN,:

2002 yılından beri milyonlarca seçmen ,
ülkesinin menfaatını düşünerek , ülke yararına çalışan ekibe ve siyasi partiye oy verdi.Ülke’deki vatandaşların çoğu her zaman kavga ve terörden yana olmaz ; o doğrultuda da oy kulanmaz.Milletin yararına hizmet yapan siyasi parti ve üyelerine oy verirler.Bu anlayış ülke ve millet yararına sonuçlanır.2002 den beri seçmenin çoğunluğu ülke yararına oy kulanmış.İktidara gelen kadroların 22 yıldan beri yaptığı hizmetleri yerli yerinde görmüştür.
Dış dünya, ülkemiz ile ilgili beyanlarını dikkat ettiğimizde ülkemizle ilgili gerçekleri görmek mümkündür.

A- VENEZUELA DEVLETİ:

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro,Türkiye ile ilişkileri ve Türkiye cumhurbaşkanına karşı görüşü: “Erdoğan’ı çok seviyoruz.”Diyor.

B- KATAR DEVLETİ:

Köklü dostluk ve kardeşlik bağlarımızın bulunduğu Katar’la ilişkilerimiz her alanda hızla gelişmektedir. Karşılıklı ziyaretler ilişkilerimize önemli bir ivme kazandırmaktadır. İki ülke arasında bölgesel konularda da yakın bir işbirliği ve eşgüdüm bulunmaktadır.
Katar devlet başkanı,Şeyh Temim, şöyle diyor:””Bugün kardeşim Sayın Erdoğan ile İstanbul’da bir araya geldik. Görüşmede ikili ilişkiler ile kardeş iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve evrensel meselelerle ilgili son gelişmeler konusunda görüş alışverişinde bulunduk.”
Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar’la ilgili şöyle der:”Katar’ın güvenlik ve istikrarını kendi ülkemizden ayrı tutmuyoruz”Diyor.

C- AFRİKALI ÜLKELER İLE İLİŞKİLER:
Ülkemizin Afrika ülkeleriyle ikili düzeydeki ilişkilerine ek olarak Afrika Birliği’yle (AfB) ilişkileri de her geçen gün artarak güçlenmekte ve kurumsallaşmaktadır. 2005 yılında AfB’ye gözlemci üye olan ülkemiz 2008 yılında düzenlenen Zirve’de Kıta’nın stratejik ortağı ilan edilmiş ve 18-21 Ağustos 2008 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen Birinci Türkiye – Afrika Ortaklığı Zirvesiyle ilişkiler sürdürülebilir bir mekanizmaya kavuşturulmuştur.
Türkiye seçmeni bu güzel uluslar arası ilişkilerden dolayı,i 2002 den beri mevcut yöneticileri yalnız bırakmamıştır.

Ç- FİLİSTİN’İN:

Filistin Devlet Başkanı Abbas, ülkesinin BM’de “üye olmayan gözlemci devlet statüsü” kazanmasının yıl dönümü vesilesiyle Erdoğan’a teşekkür etti.
Filistin Dışişleri Bakanı Maliki, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Ankara ile dostluk ilişkilerden gerekli olduğu zaman Türkiye’ye geleceğini açıkladı. Maliki, “İsrail’in insanlık suçlarına karşı mücadelesi için Türkiye’ye teşekkür ederiz” dedi

2- KENDİ ŞAHSİ GÖRÜŞÜNE GÖRE OY KULLANANLAR:

Ülke yararına değil ,kendi kişisel yararına göre oy kulananların farklı görüşleri vardır.
a). İktidardan kişisel menfaat görmedikleri için,iktidara değil farklı tarafa oy verenler.
b) İktidarın ülkede yaptığı hizmetlerden dolayı iktidara oy vermezler.Kendi kişisel düşüncelerine sahip kimselere oy verirler .
c) Bu iktidarın ülke yararına yaptıkları hizmetleri kabul etmeyip,iktidar içinde bazı kötü kimselerin kötü davranışlarından dolayı farklı kimselere oy verirler ..
ç) İktidardaki yöneticiler benim gibi inanmıyorlar ne yaparlarsa yapsınlar onlara oy vermiyorum diyenler .
d) İktidar ne kadar güzel hizmetler yaparsa yapsın kendine değil , kendi küçük partime oy vermekle kendimi mecbur hissederim. diyenler kendi siyasi partilerine oy verirler.
e) Ülkede yapılan uçak,tren ,yol ,hastane,hava alanı. ….Gibi hizmetleri görmeyenler,hizmet istemiyenler iktidara oy vermezler .Geçmişte ülkede yapılan uçak,otomobil. …… gibi fabrikalarını kaptanlar gibi düşünenler .Oy vermezler . .

3- KARARSIZLAR:

Kararsızların bir kısmı , seçim günü karar değiştirir, çoğu iktidara , azı muhalefete oy verir.Bir kısmı da hiç oy kullanmamak için sandık başına gitmiyecekler…..
Bu seçim iktidar değiştirme seçimi değil , hizmet seçimidir.İktidar partisine ait belediye başkan adayları seçimi kazandıkları belediyelerde hizmetler artacaktır.

Aziz seçmen duygularına göre değil , ülkenin hizmetlerine göre oy kullan...

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER