Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Erhan BOZKURT

İSLAM ÜMMETİ NARKOZUN ETKİSİNDE Mİ!

İSLAM ÜMMETİ NARKOZUN ETKİSİNDE Mİ!

 

Kışın ilk günleri… yıllardır bıkmadan, usanmadan yorgun yolcularını gözleyen ilim ve irfan yuvası; Siirt ‘Tillo’ kuran kursundan hafızlığını almış; değerli bir imamla, yolumuz Muş’un Bulanık ilçesinde kesişiyor… şahsen ilmine tabi olan insanlara saygım sonsuzdur. Onlardan her daim istifade etmişimdir. İlmini nefesinde dahi belli eden bu değerli imamla, sıcak bir çay eşliğinde hasbihal ediyoruz…

Muhabbetin en derin yerinde, hocam dedim. İsrail ve Filistin için İslam ümmetinin tavrı doğru mu? Katiyen değil dedi. Ve bir örnekle anlatmaya başladı… “Ameliyat olacak kimseye narkoz verilir. Narkoz etkisinde iken kişinin vücudunun kesilip biçilmesinden haberi olmaz, çünkü acıyı hissetmez. Ne zaman ki narkoz etkisi geçer, işte o zaman ağrı ve sızıları hissetmeye başlar. Gazze’deki katliam karşısında İslam ümmetinin büyük bir bölümünün durumu, narkoz etkisindeki hastanın durumu gibidir. Bu ümmetin çocuklarının bir bölümü yok ediliyor, öldürülüyor, sakat bırakılıyor ama ümmetin diğer bir bölümü bunun acısını hissetmiyor bile.

İslam ümetini ne ile narkoz etkisine soktular da bu kadar duyarsız ve umursamaz hale geldi? Aslında olay çok basit. Kimilerimizi ekonomik kaygılarla narkoz etkisine soktular. Bu vesileyle hayatımızda dolar, euro, altın, borsa endeksi daha değerli hale geldi. Borsanın düşmesi, Gazze’nin düşmesinden daha çok ilgilendirdi bizi. Kimilerimizi de sporun türlü dallarıyla narkoz etkisine soktular. Tuttuğumuz takımın mağlubiyetine, Gazze’li Müslümanın yaşadığı felaketten daha çok üzüldük. Kimilerimizi medyadaki ahlak dışı dizilerle ve filmlerle narkoz etkisine soktular. Beğendiğimiz oyuncular ve karakterler, Gazze’li Müslümanlardan daha çok alakadar etti bizi.

Bizleri modayla, giyim-kuşamla, kılık-kıyafetle meşgul ettiler. Kombinimizin uyumsuzluğu, mümin kardeşimizin ölümünden daha çok kaygılandırdı bizi. Kimilerimizi internetle, kimilerimizi teknolojiyle, kimilerimizi başka şeylerle narkoz etkisine soktular. Bütün bunlar sonucunda iki milyara yaklaşan ümmeti narkozun etkisinden bir türlü çıkamıyoruz, kendimize bir türlü gelemiyoruz, acımızı bir türlü hissedemiyoruz…

Rabbimiz ne buyuruyordu bizlere? “İman edenlerin Allah’ı anma ve O’ndan inen Kur’an sebebiyle kalplerinin ürpermesi zamanı daha gelmedi mi? Onlar daha önce kendilerine kitap verilenler gibi olmasınlar. Onların üzerinden uzun zaman geçti de kalpleri katılaştı. Onlardan bir çoğu yoldan çıkmış kimselerdir.” (Hadid 16). Bizler böyle narkoz etkisinde kalırken, Gazze’deki katliam birilerini narkozun etkisinden kurtardı, gafletten sıyırdı. Dünyanın hemen her yerinde ırkları, renkleri farklı, İslam dinine mensup olmayan milyonlarca insan Gazze için duyarlılık gösteriyor, protestolar düzenliyor. Böylece Gazze, birilerinin narkoz etkisinden ayılıp gerçekleri görmesini sağlıyor.” Dedi.

Hocamızın ağzına sağlık. Narkozun etkisinde kalıp; Görmesi gereken şeyleri görmeyen gözün, duyması gereken şeyi duymayan kulağın, söylemesi gereken şeyleri söylemeyen dilin diğer tarafta hesabı çok ağır olacaktır. Rabbim bizlere de gafletten uyanmayı, narkoz etkisinden çıkmayı basiretle, ferâsetle ve dirayetle nasip eylesin.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER