Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Erhan BOZKURT

GÖNÜL DOSTLARIYLA TERAVİH NAMAZINDAYIZ

GÖNÜL DOSTLARIYLA TERAVİH NAMAZINDAYIZ

 

İlkbaharın ortalarında, ramazan orucunun ise son günlerindeyiz. Arkadaşlarla kendimize göre oluşturduğumuz bir grupla her akşam farklı bir camiide; Ramazanı şerifin gecelerini ihya eden teravih namazlarımızı eda ediyoruz. Yine bir teravih vaktinde; inancına sadık gönül dostlarıyla buluşup Selahattin Eyyübi adlı bir camiye gidiyoruz. Bu Camii binbir emekle yapılmış. Günlük temizliğine çok önem verilmiş. Öyle ki dışardan gelen misafirlerini bile hemen kestirebiliyorlar. Camiide bir düzen ve disiplin havası mevcut, namazlar huşu içinde kılınıyor. Teravih namazlarımızı kıldıktan sonra camii cemaati tarafından hemen alt katta bulunan sohbet odasında çay içmeye davet ediliyoruz. Çayları içerken bir yandan sohbetler ediyor diğer yandan da ikramlar yapılıyor.

Camii sohbetinin içinde imam arkadaşın şu güzel ifadelerine denk geldim; “İman, davranışlarımıza yansıyıp ahlakımıza yön verirse gerçek anlamına ulaşır. İmanımız dilimize yansıdığında zikir ve şükür olur. Gözümüze yansıdığında iffet ve hayâ olur. İmanımız yüzümüze yansıdığında tebessüm, aklımıza yansıdığında tefekkür olur. Gönlümüze yansıdığında samimiyet, ailemize yansıdığında sevgi, saygı, şefkat ve merhamet olur. Kalplerimiz muhabbetle dolar, hanelerimiz huzur bulur. İmanımız iş ve ticaret hayatımıza yansıdığında doğruluk ve dürüstlük olur. Helal ve haram hassasiyeti gözetilir, kul ve kamu hakkına riayet edilir. İmanımız toplumsal hayata yansıdığında adalet, güven ve huzur olur. Birlik ve beraberliğimiz güçlenir, dostluk ve kardeşliğin en güzel örnekleri sergilenir.”

Özellikle seçim sürecinde; imamların yerine belediye başkan adaylarının vaadlerini dinleyip camilerden uzak duran herkese tavsiyem, camiilere gidin; oralarda göreceksiniz ki! asıl davanın iman, inanç, ahiret, cehennem ve cennet davası olduğudur.

Namazın amacı yalnızca bireyi ayakta tutmak değil, bireylerden oluşan toplumu da canlı tutmaktır. Ramazan ayı, bu anlamda yalnızca gönüllerimizi değil, bizleri bir araya getirerek camilerimizi de ihya ediyor. Camilerimizdeki teravih namazı kalabalığı ramazan dışındaki vakitler için de umudumuzu yeşertiyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER