Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Erhan BOZKURT

DİYARBAKIR SURLARINDA BİR KAHRAMAN “BERREN VE BAHREN VE CEVVEN”

DİYARBAKIR SURLARINDA BİR KAHRAMAN “BERREN VE BAHREN VE CEVVEN”

 

Soğuk ve savaş esaretinin sürdüğü bu günlerde; Diyarbakır surlarından aşağı sarkan bir kahramanın sözleri yüreğimizi ısıttı. Berren ve Bahren ve Cevven!

Gazze; askeri, ekonomik, en önemlisi de askeri destek bakımından İsrail ile kıyaslanmayacak kadar zayıf olsa da, Ebu Ubeyde, söylemleriyle İsrail tarafına ciddi bir korku salmış. Bu durum görünürde Gazze’ye savaş üstünlüğü getirmeyecek olsa da, umutları diri tutması açısından Müslüman coğrafyanın heyecanını artırmışa benziyor.

Çocukluğunda bile Filistin’in topraklarında gezen ‘İsrail’li askerler’e’ taş atan, zalimlerin korkusu, mazlumların umudu Ebu Ubeyde konuşmasında; Yahudileri korkutup Müslümanları uyandırdı! “İstediğiniz kadar kalabalık gelin! Araçlarınızla ya da yayan. Hiç fark etmez. Karadan, denizden ya da havadan (berren ve bahren ve cevven)! Size ölümlerden ölüm beğendireceğiz. Pişmanlıktan kendinize lanetler okuyacaksınız! Karşılaşacağınız şey ancak şiddetli azabımız olacaktır! Size kılıcımızın tadından ve namlumuzdan çıkan ateşten başka bir şey yoktur! Geçmiş ve günümüz şahit olsun ki! Allah’ın izniyle zafer bizimdir!

Ebu Ubeyde’nin bu söylemleri, kuşkusuz sadece yahudilere karşı değil. Aynı zamanda Müslüman coğrafyanın içinde bulunduğu acziyeti, yetersizliği, korkaklığı da dile getiriyor. Tüm bu olup bitenlere rağmen Arap coğrafyasından yardım istememesinin de asıl sebebi; Müslüman dünyasının içler acısı olduğunu, birlik ve beraberlik içinde olmadığını azarlayıcı bir üslupla dile getirmesidir. Bu görüş bir nebze de olsa İslam dünyasında hareketlenmeye sebep oldu. Böylece Ebu Ubeyde, tüm Müslüman dünyasının da cesareti oldu.

Barış ve huzurun ülkesi olan ‘Bizler de’ çok şiddetli bir saldırı altında ve soykırıma tabi tutulan Filistin halkının her şeye rağmen bu dik duruşunu Ebu Ubeyde’nin lisanı halinden görmüş olduk. Öyleyse, Ne yahudiler! mazlumların karşısında sevinsin, nede Müslümanlar zalimlerin karşısında üzülsün. İllaki bir adalet tecelli edecektir. Peygamber Efedimiz(sav) ne güzel söylemiş; “Canı yanan sabretsin; can yakan da yanacağı günü beklesin. Rabbim bizlere de “islam düşmanlarıyla” savaşmayı nasip eylesin!.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER