Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ferhat KAPLANER

BU HAYAT PAHALILIĞINDA VATANDAŞ NASIL GEÇİNSİN?

BU HAYAT PAHALILIĞINDA VATANDAŞ NASIL GEÇİNSİN?

 

Son zamanlarda hayat pahalılığı, gündemin en sıcak maddelerinden biri haline geldi. Marketlerde fiyatlar adeta uçuyor, hele ki Diyarbakır’da kiralar aldı başını gidiyor, maaşlar ise bu artışlara yetişemiyor. Peki, bu durumda vatandaş nasıl geçinsin?

Naçize kendimce birkaç tavsiyelerde bulunmak isterim. Keza günümüz koşullarında geçim öyle bir zor hal aldaki her türlü tavsiye bizler için altın değerinde. Kendimce daha tasarruflu olacağını düşündüğüm birkaç tavsiyem şunları;

Planlı Bir Şekilde Alışveriş Yapın: Öncelikle, ihtiyaçlarınızı önceden belirleyerek planlı bir şekilde alışveriş yapmanız önemlidir. Alışveriş listenize sadık kalarak, anlık heveslere ve gereksiz ürünlere para harcamaktan kaçınabilirsiniz.

Pahalı markalara takılıp kalmak yerine, daha uygun fiyatlı ve kaliteli ürünlere yönelebilirsiniz. Birçok ürünün, bilinmeyen markalar tarafından da daha ucuza ve aynı kalitede üretildiğini unutmayın.

Sizlere özellikle giyim konusunda alışveriş yapmadan Balıkçılar Başındaki Melihahmet Caddesi, Çarşiya Şewitî ve Bağlar’daki Sakarya Caddesine bir göz atın derim. Keza hem oralarda fiyatlar bir tık daha uygun hem de yerel esnafa katkınız olur.

Yemeden duramayız… İnsanların son zamanlardaki en büyük harcamasının başında dışarda yemek yeme alışkanlığı olmaya başladı. Bu konuyla ilgili birkaç şey söylemeden geçmek olmaz sanırım;

Dışarıda yemek yerine evde yemek pişirmek, hem daha sağlıklı hem de daha ekonomik bir seçenektir. Evde yemek yapmak için internette ve yemek kitaplarında birçok pratik ve lezzetli tarif bulabilirsiniz.

Mümkün olduğunca özel araç kullanmaktan kaçınarak toplu taşıma araçlarını tercih edebilirsiniz. Bu sayede hem benzin masraflarından tasarruf edebilir hem de trafik stresi yaşamazsınız.

Giyim, elektronik eşya gibi ihtiyaçlarınızı sıfır ürünler yerine ikinci el ürünlerden de karşılayabilirsiniz. İkinci el ürünler, sıfır ürünlere göre çok daha uygun fiyatlara satılmaktadır.

Tek Maaşla Geçinmek Zor..: Günümüz şartlarında tek maaşla geçinmek neredeyse imkânsız bir hal aldı. Bu nedenle kişisel becerilerimiz doğrultusunda ek bir gelir imkanı yaratabiliriz kendimize.

Eğer ev hanımıysanız veya boş zamanınız varsa, evden yapabileceğiniz ek işler bulabilirsiniz. El sanatları, freelance yazarlık, online çeviri gibi birçok iş imkanı, ek gelir elde etmenizi sağlayabilir.

Yada Küçük bir sermayeniz varsa, kendi işinizi kurmayı da düşünebilirsiniz. Ev yemekleri, el işi ürünler gibi alanlarda küçük bir iş kurarak ek gelir elde edebilirsiniz.

Yeter ki üretmekten ve yapabileceğinize inanmaktan vaz geçmeyin. Mutlaka başaracağınızı göreceksiniz…

Sonuç olarak; Hayat pahalılığı her ne kadar zorlayıcı olsa da, bazı önlemler alarak bu zorluğun üstesinden gelmek için mücadele etmemiz gerekiyor. Tasarruf ederek, ek gelir imkanları arayarak ve israftan kaçınarak bu süreci daha rahat atlatabilirsiniz.

Unutmayın; Bu zor günleri hep birlikte atlatacağız…!

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER