Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Erhan BOZKURT

BAŞARILI BİR SİYASETÇİ NASIL OLMALIDIR?

BAŞARILI BİR SİYASETÇİ NASIL OLMALIDIR?

 

Siyasette başarılar, amaçlarla başlar, amacı olmayanın hedefi olmaz, hedefi olmayanın da başarısı olmaz. Doğruları doğru yöntemlerle yapmak gerekiyor. Tutarsız bilgiler; doğruyu yanlışın gölgesine sürüklediği gibi siyasetçiyi de doğrulardan uzaklaştırır. Ancak gerçekler dürüst ve evrensel bir çerçevede yapılırsa siyasetçiler onurlu ve kalıcı bir hale gelebilir. Dolayısıyla başarılı bir siyasetçi şu özellikleri taşımalıdır;

> Siyasette doğru kişilerle birlikte yol yürümek, başarmanın ilk adımıdır. Ümitsiz ve umutsuz insanlardan uzak durmak öyle zannediyorum ki en doğru tercih olacaktır.

> Doğru kişiler daima doğru yere götürür. O yüzden menfaatle yanınızda duranlar değil metanetle peşinizden gelenler, sizin gerçek ölçütünüzü belirlerler.

> Arkanıza aldığınız kişiler yaşadığınız yerin vizyonuna ve misyonuna hakim olmalıdırlar. Aksi takdirde yetersiz kalırsınız.

> Aday olduğunuz andan itibaren artık bir rakipsiniz. İşin sonunda kaybetseniz bile onurlu duruşunuzu bozulmamalısınız.

> Siyaset bir kriter değil bir karakter meselesidir. Aksi takdirde sahtekarlıklar, sandıktaki gerçekleri görmenizi kaldıramaz…

> Bir işi yapamazsanız çekilirsiniz bu büyük bir onurdur. Ancak işinizde yanlış yaparsanız, sadece kaybetmezsiniz, itibarınızda yok olur.

> Bir siyasetçiyi ayakta tutan kriterler; sakinliğini korumak, yanlış bilgileri yok etmek ve rakiplerle rekabetini önemsememektir.

> Yanınızda sizi uyutanlar değil uyaranlar olmalıdır.

> Tek başınıza bile olsanız her türlü hakarete nezaket göstermek zorundasınız. Çünkü gerçek büyüklük çoklukta değil tokluktadır.

> Projelerin doğru yerde doğru kişilere sunulması sizi daima yükseltir. Mesela bir şehirde kahvelerin çok olması; o şehrin geri kaldığını gösterir. Halkı üretime yöneltmek yerine kadro sözü vermek en büyük hatadır.

> Kaliteli ve uzun bir siyaset yapmak istiyorsanız sürekli ilerlemek zorundasınız. Rekabet ortamında olduğunuzu unutmamalı her türlü stratejik oyuna hazır olmalısınız ayrıca rakiplerinizi önemsememelisiniz.

> Siyasi basamaklar sizi yükseltir. Bu durum her an düşme ihtimalinizi de gösterir. Dolayısıyla yukarı çıkarken kimseyi ezmemelisiniz.

> Bulunduğunuz yerlerde görünen sorunları değil görünmeyen sorunları da çözmelisiniz.

> Kazanacağınıza inanırsanız kazanırsınız.

> Bulunduğu yerin derdiyle dertlenmeyen, bulunduğu makama yük olur. Gösterişten uzak icraata yakın olursanız kazanırsınız.

> Bulunduğu şehre adaylığıyla heyecan veren kazanmanın ilk adımını atar.

> Kesinlik taşımayan, dikkat çekmeyen ve heyecan uyandırmayan hiç bir söz tutarlı olmaz. Bu sözleri vermeyen siyasetçi olmaz. Unutmayın gerçek siyasetçiler; güvenilir, ilkel ve tutarlı olmalıdırlar. Söyledikleriniz değişirse değeriniz düşer. Bir yerde seçilen aday çalışkan ise seçmenin şansıdır. Şayet tembel ise seçmenin imtihanıdır.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER