Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Erhan BOZKURT

AVRUPA İSLAM’A GEBE Mİ?  YENİ KAHRAMAN “AARON BUSHELL” Mİ?

AVRUPA İSLAM’A GEBE Mİ?  YENİ KAHRAMAN “AARON BUSHELL” Mİ?

 

Dünyanın göz yumduğu ve Ortadoğudaki Müslüman ülkelerin sessiz kaldığı Filistin katliamında; 7 ekimden bu yana Hamas’ın kontrolünde olan Gazze’deki Sağlık Bakanlığı’na göre saldırılarda yaklaşık 30 bin kişi yaşamını yitirdi. İnsanlığın, merhametin ve özel yaşamın dünyadan sömürülmeye başladığı bu tarihlerde; tasması Amerika’nın elinde olan İsrail köpeği, Filistin de kadını-erkeği, yaşlısı, genci, çocuğu demeden katliam yapmaya devam ediyor.

Geçen günlerde ABD Hava Kuvvetleri’ne mensup Aaron Bushnell, düzenlediği eylemde “Soykırımın parçası olmayacağım” diyerek kendini yakmıştı. ABD’li bir asker kendini Filistinde zulüm gören halk için yaktı. Son nefesinde bile Filistin halkı için özgürlük istedi. Ayrıca tüm mal varlığını da Filistin halkına bağışlamış. Daha önce ABD’de Aralık ayında da bir protestocu kendisini Georgia eyaletinin başkenti Atlanta’daki İsrail Başkonsolosluğu binası dışında ateşe vermişti. Avrupada Bunun gibi bir çok tepkiler verildi.

Düşünüyorum da acaba islam ülkelerinde bu tepkiyi verebilecek bir babayiğit var mı? Diye. Lakin göremiyorum. Türkiye başta olmak üzere bir çok ülkeden tepkiler verilmesine rağmen savaşın gidişatı değişmedi. İsrail ve Amerika insan soykırımına devam ediyor.

Hayvan haklarının bile korunduğu lakin; Filistin de insanların ölümle, açlıkla, susuzla, yoksullukla yok edilmeye çalışıldığı bu modern çağda insan hakları savunucuları daha neyin olmasını bekliyorlar? Anlamak mümkün değil. Şunu belirteyim ki zulme rıza gösteren de zulme ortaktır. Bizim islam ülkelerinden beklediğimizi Avrupa yapıyor. Bizim Avrupa’dan beklediğimizi islam ülkeleri yapıyor.

Said Nursi’ye bundan bir asır evvel soruyorlar! “Osmanlı hükûmetindeki hürriyete ne diyorsun ve Avrupa hakkında fikrin nedir?” Said-i Nursi; “O vakit Eski Said demiş: ‘Osmanlı hükûmeti Avrupa ile hâmiledir; Avrupa gibi bir hükûmeti doğuracak. Avrupa da İslâmiyete hâmiledir; o da bir İslâm devleti doğuracak.” Diye cevap vermiş. Özetle; Osmanlı, kısa bir süre içinde Avrupa gibi dinden uzak ve lakayt bir devlet doğuracak. Üstad’ın; Osmanlı Avrupa’ya hamiledir, sözünü teyit ediyor.

Avrupa ise; biraz daha ileri bir süreçte, İslam devletini doğuracaktır. Avrupa’nın İslam devletini doğurmasındaki mana; Avrupa insanlarını içinde İslam dininin hızla yayılması ve Avrupa toplumlarının adaletli yiğitlerin çıkması İslamlaşması anlamındadır. Günümüzde de bu mana hız kazanarak ilerlemektedir. Üstad’ın bu yorumu, İslam aleminin çok çaresiz ve karanlık içinde kaldığı bir dönemde yapması ve aynen vuku bulması, Üstad’ın ne kadar isabetli ve keskin bir tespit yaptığını gösteriyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER