Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Eyüphan KAYA

SEN %42’LİK ZAMMA BAKMA MAAŞIN MİKTARINA BAK!

SEN %42’LİK ZAMMA BAKMA MAAŞIN MİKTARINA BAK!

 

Sevgili dostlar, ben öğretmen emeklisiyim, bu zamla birlikte 25 Bin civarı maaş alacağım, elhemdulillah evim var, arabam var, ayrıca sivil toplumcuyum gerektiğinde sağa-sola para da harcıyorum derken el ele baş başa idare ediyoruz, fazlasını da istediğimiz yok, ama şu zamlarla birlikte maaşı 10 milyon olan bir kısım emeklilerin durumu sıkıntılı gözüküyor, onlarında bir kısmı hem emekli olmuş hem işine devam ediyor, ama onlar dahi veryansın ediyor. Yani demiyorlar ki, “ben pirim ödemeden kurtulmuşum, ayrıca ayda 10 Bin de para alıyorum işimi de yapıyorum, Allah olmayana kolaylık versin”. Yani herkes zam istiyor.

Yahu arkadaş toptancı olmayalım bir vatandaşımız emekli ve yaşı ilerlemiş, başka bir geliri yoksa, hele ki kirada oturuyorsa geçinmesi hayli zor. Bazı saldırgan kimseler gibi hemen “kiralar 10 Bin-15 Bin olmuş vatandaş nasıl yaşasın” demek de çözümsüzlüktür.

Benim kızımın 2+1’lik bir evi var 2.500 lira kira alıyor. Yani herkes lüks evlerde yaşamak zorunda değil. Öğrencilik yıllarımda evliydim, iki çocuğumla bir odada kalıyordum, odanın arka kısmı da mutfaktı, odanın penceresi de yoktu, ayrıca kışın da damlıyordu… orada yaşamakla benden bir şey mi eksildi. O zahmete katlandım ki bu gün 25 Bin emekli maaşım var diye Allah’a şükür ediyorum.

 

Bütün bunları niçin anlatıyorum derseniz, diyorum ki haklıyken haksız duruma düşmeyelim, 10 Bin lira alan emekliler arasında yüzbinlerce mağdur, melul, yardıma muhtaç insanlar var.

Bunları ayıklayıp bu muhtaç kşmselere destek vermek lazım.

Mesela;

4 Bin lira seyyanen maaşı 10 Bin olan her emekliye zam verilebilir,

Evde fazla nüfus yaşıyorsa asgari geçim düzeyinde bir katkı verilebilir,

Makul bir binada kirada kalıyorsa kira yardımında bulunulabilir,

Hayata emek vermiş ve onuruyla emekli olmuş vatandaşı ele-güne muhtaç ederseniz, dengeniz bozulur, bilesiniz.

Ben bir vatandaş olarak bunu dert ediniyorum da muhalefetten niye ciddi bir ses çıkmıyor?

Ata, ata deyip naralar atan sözde Atatürkçüler, CHP’liler nerede?

Kürt kavramı üzerinde siyaset yapan sinsi DEM partisi niye ses çıkarmıyor?

Milliyetçilik adına afra tafra satanlar niye sessiz kalıyorlar?

Olmuyor olmuyor!

Beli bükülmüş emeklilerimizi bu hale terk etmek doğru değildir. İktidar mensubu bazı dostların da “en düşük emekli maaşı 10 Bin oldu hayırlı olsun” demesi de içime sinmedi doğrusu.

Evet ben Ak Partiliyim, Ak Partinin ülkemize çok güzel hizmetleri oldu, ama ne hikmetse böyle durumlarda partimi tanımaz oluyorum ve klavyenin başına geçmek durumunda kalıyorum.

Bilemiyorum başka hangi ülkede emekli maaşları arasında bu kadar uçurum var; (10-70 )bin arası 40 farklı maaş türü var maalesef!

Benim bir teklifim var; asgari ücret 20 bin olmalı, emekli maaşları da en az 20 Bin en çok 40 bin olsun, belki topluma bir nefes aldırmış oluruz.  Yani emekli maaşları için bir aralık olmalı en az bir asgari ücret, en çok iki asgari ücret kadar olmalı, İşte size bir yol gösteriyorum daha ne yapayım?

Her tarafı dökünen bu ladini sistemi belki bu kalemde düze çıkarırız, inanın bu halk çoğunlukla kanaatkardır, sistem ona güven vermediği için o da bazen yanlış yapıyor o kadar. Görüyorsunuz 25 bin almak bana ağır geliyor 10 bin lira alan emekliyi görünce, acaba 35, 45, 55, 65 Bin alanlar vicdanını nereye attılar ki onlardan bir ses seda yok anlamakta zorlanıyorum.

Hasılı kelam emeklilerin duasını kaybeden bir toplumdan huzur ve başarı beklenemez.

Kimisi diyor ki, “efendim %42 zam az değil” yahu sen zam oranına bakma maaşın yekununa bak, hasbelkader binamızın yönetimine bakıyorum, yıl başı münasebetiyle temizlikçi parasına “%50 zam olsun” dedim kıyamet koparan oldu, bir çoğu demedi ki; “efendiler 100 lira veriyorduk, daha 150 lira olacak”, bizim emeklilerin hikayesi de buna benziyor.

Benden söylemesi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER