Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Hasan YOSUNKAYA

MİLLİ  EĞİTİM MÜFREDATI DEĞİŞİYOR

MİLLİ  EĞİTİM MÜFREDATI DEĞİŞİYOR

 

Milli Eğitim   Bakanı Yusuf Tekin açıkladı:

“Okullarda okutulan mevcut derslerin Müfredatı değiştirmeye karar verdik.”diyor.

Okullarda okutulan mevcut derslerin   müfredatını daha önce kim hazırlamıştı ? Burada başlıyarak konuya  girmeliyiz. Bundan sonra  nasıl bir müfredat hazırlamalıyız ?

” 1949 Yılından beri, Türkiye’nin Milli Eğitim müfredatlarının “özel bir komisyon” tarafından hazırlandığını,bu komisyonun izni ve onayı olmadan ,okul kitabı ve müfredat belirlenemediğini, Bu komisyonun 8 kişiden oluşup,4 Türk,4 ABD’liden oluştuğunu biliyor muydunuz ? Bu uygulamanın başlangıç tarihi 1949’dur. Günaltay Hükümetinin Milli Eğitim Bakanı Hasan Tahsin Banguoğlu,Türkiye ile Amerika arasında Eğitim Komisyonu kurulması ile ilgili olarak”Fulbright” Anlaşmasına imza atmıştır.Anlaşmanın özelikle 5.maddesi çok önemlidir. “Komisyon 4’ü Türk,4’ü Amerika’lı olmak üzere 8 üyeden kurulacaktır.Komisyonun fahri başkanı Amerika’nın Türkiye Büyükelçisi olacaktır.”Bu 4 Amerikan vatandaşının Türkiye’nin değil,Amerika’nın çıkarları doğrultusunda bir müfredat hazırladığı,günümüz gençliğinden beli olmaktadır.Bir başka örnek İse Milli Eğitim Geliştirme Komisyonuyla ilgili,1994 yılında eğitim hayatımıza giren Milli Eğitim Geliştirme

Komisyonunun 60 personelinden 40’ı Amerika’lıdır.

Sayın Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in okullarda okutulacak derslerin Müfredatını değiştireceğini kamuoyu ile paylaştı.Milletimiz sayın bakandan ve hükümetten beklediği  yeni hazırlanacak eğitim müfredatını  bizim tarihimize ve kültürümüze uygun  % 100 yerli ve milli olmalıdır.

Yeni  Müfredatı hazırlayacak komisyonun tüm üyeleri yerli ve milli uzmanlardan oluşmalıdır.

Komisyon başkanı bizzat milli Eğitim bakanı olmalıdır.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER