Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Erhan BOZKURT

HERKES KENDİ TERAZİSİNDE TARTILACAK!

HERKES KENDİ TERAZİSİNDE TARTILACAK!

 

İnsanlık, tarih boyunca çeşitli kültür ve dönemlerden geçmiştir. Kimi dönemler karanlık geçerken, kimi dönemlerde aydın olarak nitelenmiştir. Karanlık dönemler; insanlığın eziyet görmesinden, bilgisizliğinden, haksızlığa uğratılmasından, sömürülmesinden geçerken; Aydınlık dönemler de insan hakları ön plana çıkmış, adil bir düzen içerisinde kadın ve erkek eşitliği sağlanmaya çalışılmış, sosyal haklar verilmiş, can güvenliğinin korunması amaçlanmıştır.

Bir insanın ruhsal değerini ölçmek mümkün değil ancak yapılan bir araştırmayla insan vücudunun değerinin ayrı ayrı satılması halinde ortalama 45 milyon doları geçtiği tahmin ediliyor. Bu kadar değerli olan insan kendi değerini başka menfaatleri uğruna kaybetmemelidir. Özellikle insanların birbirinin rızasına girip, Allah’ın rızasını arka planda bırakmanın amaçlandığı böylesi bir dönemde toparlanmak, silkelenmek ve doğru düşünmek gerekiyor.

Kimse için hayatınızı tehlikeye atmayın. Bu dünyada da diğer dünyada da herkes kendi terazinde tartılacak. Bunun en güzel örneği de ‘Kral ve Donan asker’ hikayesinde geçmektedir.

‘Rivayet odur ki; Kral, dondurucu bir kış günü gecenin soğuğunda nöbet tutan bir muhafızına sorar:

-“Üşüyor musun muhafız?”

-“Ben soğuğa alışkınım kralım” der muhafız.

-“Olsun, ben yine de sana sıcak elbise getirmelerini emredeceğim” der ve gider. Lakin Kral giderken; askerlere elbise getirmeleri için emir vermeyi unutur. Ertesi gün nöbet yerinde, muhafızın soğuktan donmuş cesedini bulurlar. Muhafız nöbet yerinde bulunan duvara ölmeden önce bir not bırakmış!. “Kralım ben zaten soğuğa alışıktım, beni soğuk değil, sizin ‘sıcak elbise vaadiniz’ öldürdü.”

Türlü vaatlerle, insanları bekleterek bir umuda bağlayarak kesinlikle imtihan etmeyin. Çünkü insan, bekletildikçe değişir. Beklettiğiniz kişi hakkınızda telafisi imkansız olumsuz düşüncelere girer. İnsanlara önce umut bağlarsınız sonra umudunu öldürürseniz. Ardından sevgi-saygı ölür, güven ölür, dostluk ölür, muhabbet ölür! Sonunda insanlık ölür. Unutmayalım ki! “Yanında durduklarımızında, karşısında olduklarımızında bize bir maliyetleri olacaktır.” Başkasını razı etmek için Allah rızasını es geçmeyelim.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER