Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Erhan BOZKURT

GÜNEŞ MARTTAN SONRA DA DOĞACAK

GÜNEŞ MARTTAN SONRA DA DOĞACAK

 

Mutluluk romanlarının kahramanı olan yazar; Tom Robbins’in şöyle güzel bir sözü vardır. “Kazanmak için etrafındakileri harcayanların elde edeceği şey galibiyet değil yalnızlıktır.” Öyle yerinde bir söz ki bunu ancak bünyesinde sevgi, sinesinde merhamet taşıyanlar anlar.

 

Terazi de hesap şaşmazsa, savaşta kimse ölmez… İyisiyle kötüsüyle bir seçimin daha sonuna doğru gelmiş bulunmaktayız. Bu seçimin güzel bir yanı var. Diğer seçimler gibi karışık, kargaşalı ve kavgalı geçmedi. Medeni bir çerçevede adap ve edebe uygun hareket edildi. Adaylar da birbirini ziyaret etti, seçmenlerde adayları ziyaret etti.

Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Perdenin arkasına yaklaştık. Şu kalan son günümüzde de, gelin hep beraber samimiyetle kucaklaşalım. Medeni bir çerçevede kimseyi kırmadan, kırılmadan seçimimizi sonuçlandıralım.

 

Büyük bir coğrafya da büyük bir nüfusla dünyanın bir çok ülkesine göre gayet rahat ve huzur içindeyiz. Demem o ki; belediyenin olduğu her yerde; çöpler, öyle böyle toplanır. Yollar tamir edilir. Ha edilmezse en fazla arabanın rot balansı bozulur. Trafik kötüleşir veya biraz düzelir. Zaten belediye dediğimiz şey; şehirlerin düzenlemesi, bakımı ve vatandaşın kentte rahat yaşaması için hizmet veren bir kurum değil mi? Elbette ki öyle. Kim başa gelirse gelsin mecbur bunları yapacak. O yüzden kimse için kimsenin kalbini kırmayalım. Siyasi rekabet uğruna bozulan arkadaşlıklar, dostluklar, muhabbetler var. Bunlara dikkat edelim.

 

Seçim bir gün sonra bitecek. Allah nasip ettiyse; Bayram da aynı camide saf tutacağız, aynı mahallede, aynı cadde de, aynı yerlerde karşılaşacağız, aynı kahvelerde oturacağız, akrabalarımızla, dostlarımızla, ahbaplarımızla bir araya geleceğiz. Lakin aramızda kötü bir hadise yaşandıysa birbirimizin yüzüne nasıl bakacağız? Efendi olalım, kibar olalım, sesimizi yükseltmeyelim ki; şu topraklarda yıllarca birbirimizin yüzüne bakabilelim.

Sevginin lütfunu menfaate bağlamamak lazım. Ömrümüz yeterse; göreceğiz yüzümdeki  güzelliğin emanet olduğunu, dünyadaki herşeyin geçici olduğunu… Allahın izniyle bu seçimin kaybedeni de olmayacak. Sonuç ne olursa olsun, kim yenerse yensin, kim yenilirse yenilsin… kazananlar; dostlarını kırmayanlar, yüreğinde gerçek sevgiyi taşıyanlar olacaktır. Biz gönlümüzü ferah tutalım, baharlar yeniden gelecek, çiçekler yeniden açacak… Güneş marttan sonra da doğacaktır.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER