Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Hüseyin ACAR

GELENEKTEN GELECEĞE EDEBİYAT VE SANAT OKULU YAZARLIK ATÖLYESİ

GELENEKTEN GELECEĞE EDEBİYAT VE SANAT OKULU YAZARLIK ATÖLYESİ

 

Ümmi bir peygambere gelen ilk emrin okuma, öğrenme ve yazma olduğu bir dinin mensubuyuz. İlk inen ayetlerde Yüce Rabbimiz  şöyle buyuruyor: “Yaratan Rabbinin adıyla oku! O, insanı bir kan pıhtısından yarattı. Oku! Rabbin, en büyük kerem sahibidir. O Rab ki kalemle (yazmayı) öğretti. İnsana bilmedikleri şeyi öğretti.” Buradan da anlıyoruz ki, dinimiz ilim ve bilime son derece önem vermektedir.

Bilindiği gibi, Peygamber Efendimiz, Medine-i Münevvere’ye teşriflerinde ilk iş olarak mescit ile birlikte medresesini tesis etti. O medresede okuyan o günün talebelerine “ehl-i suffa” deniliyordu. Bunlar bütün hayatlarını ilim ve irfana vakfetmişlerdi. Günümüze kadar gelen bütün İslâm mektep ve medreselerinin temeli bu Suffa Medresesidir.

 

Peygamberimizin ilme teşvik eden pek çok hadis-i şerifleri vardır. Bunlardan birkaçı şöyledir:

“Beşikten mezara kadar ilim tahsil ediniz.” 

“Her şeyin bir yolu var. Cennetin yolu ilimdir.” 

“İlim Çin’de bile olsa, gidiniz, alınız, tahsil ediniz.” (Beyhaki, Şuabu’l-İman, Beyrut, II. 254)

“Hikmet müminin yitik malıdır; nerede bulsa alır.” (Tirmizi, İlim 19)

“Kadın ve erkek her Müslüman’a ilim öğrenmek farzdır.” (İbn Mace, Mukaddime, 17)

GELENEKTEN GELECEĞE EDEBİYAT VE SANAT OKULU YAZARLIK ATÖLYESİ

İşte bu minvalde Dinimiz ilim öğrenmeyi farz kıldığı gibi, öğretmeyi de bir görev saymıştır. Bizlerde bu şiarla yola girerek dilimiz döndüğünce bugüne kadar edebiyat, şiir ve yazarlık konusunda kazanmış olduğumuz tecrübelerimizi genç kardeşlerimize aksettirmeye gayret göstereceğiz.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, 18-35 yaş arası vatandaşların yazarlık yeteneklerini keşfetmek amacıyla “Gelenekten Geleceğe Edebiyat Ve Sanat Okulu Yazarlık Atölyesi” düzenliyor.

Önceki günlerde ilana çıkılan başvurularda 120 kursiyerin başvurduğu atölyeye ilgi oldukça büyüktü. Atölyeye katılmaya hak kazananlar 25 Aralık 2023 Pazartesi günü Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan mülakat ile belirlendi ve geçen cumartesi günü ilk eğitim verildi. Eğitimlerde ‘Yazarlık Atölyesi’, ‘Şiir Atölyesi’, ve ‘Safahat Okumaları’ olmak üzere üç kategoride her gruptan 20 kursiyer olmak üzere toplamda 60 kursiyerin katıldığı ilk eğitimde Diyarbakırlı yazar ve şairlerin önemine değinildi. Yazarlık eğitiminin püf noktalarından bahsedildi. Eğitim süresi 3 ay olacak ve eğitimi başarıyla bitirenlere ise sertifikaları takdim edilecek.

Yazarlık Atölyesi ve Safahat Okumaları Eğitmenliğini yaptığı başarılı çalışmalarıyla hafızalara kazınan Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden Doç. Dr. Mustafa Uğurlu ARSLAN hocamız üstlenecek. Şiir Atölyesi eğitmenliğini ise DİYŞAD (Diyarbakır Yazarlar ve Şairler Derneği) Başkanı İhsan İpek CANKURT ve bendeniz Hüseyin Acar beraber yürüteceğiz.

Edebiyat deyince akla gelen ilk konu başlıklarından birisi şiirdir madem bizler de şiirin o eşsiz ve tılsımlı dünyasında beraber yol arkadaşlığı yapacağımız 20 kursiyer arkadaşlarımızın isimleri ; Ahmet Yutkun, Cemile Erel, Fadime Ay, Gülhat Güzelgül, Hatice Aker, Hatice Kübra Toprak, Hazan Orman, Hidayet Yalçın, Leyla Yıldırım, Nebahat Öcal, Remziye Ataş, Rümeysa Dalkılıç, Şüheda Güzel, Yasemin Çakır, Yonca Altındağ, Gülsüm Yakan, Mehmet Yaray, Selçuk Arslan, Zehra Karadaş ve Zübeyde Karaman

3 ay boyunca aynı duyguları yaşayacağımız bu arkadaşlarımız belki de illerde Türk Edebiyatına ve Şiirine adlarını altın harflerle yazdıracaklardır.

Gayret bizden, Takdir Allah’tan…

Şiirle kalın muhabbetle kalın…

 

GELENEKTEN GELECEĞE EDEBİYAT VE SANAT OKULU YAZARLIK ATÖLYESİ

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER