Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ferhat KAPLANER

VİCDAN YAPIN VİCDAN!

VİCDAN YAPIN VİCDAN!

 

Türkiye’de yükselen enflasyon ve beraberinde getirdiği yüksek fiyatlar halkın belini büküyor. Özellikle temel gıda maddeleri ve konut kiraları vicdansızlığın ötesine geçti bile.

Daha önce dolar yükseldi ben yükseltmek zorunda kaldım diyenler vardı. Hani bir bakıma anlıyordunuz onu, şimdi yine dolar yükseliyor olabilir, e enflasyonda yükseliyor olabilir. Dolar yüzde kaç yükselmiş yüzde 20 civarlarında e ocak-şubat ayı enflasyonu toplasan bir o kadar da o var.

Birçok ürün yüzde 100’e yakın zam aldı. Yüzde 50 altında zam alan ürün yok. Sözde yüzde 99’u Müslüma

Şimdi sorarım şu soruyu; temel gıda fiyatlarını arttıran zatlara, dövize göre arttırdın ise döviz yüzde 20 gitti kardeş seninki neden yüzde 100. Yok ben enflasyona göre gittim dersen e o da dövize benzer bir şey sen bu aradaki yüzde 80’i neden arttırdın arkadaş.

Enerjiye çok uçuk bir zam geldi de biz mi duymadık. Yahu bu ülkenin insanları ne yiyecek akşam evine ne götürecek diye hiç mi dertlenen yok. Tamam, insanların bir kısmı iyi bir kısmı da idare eder ancak bir kısmı var ki ciddi manada eziliyor. Yazıktır günahtır, vicdan lazım vicdan. Biz burada vicdan yazarken onlar cüzdan mı okuyor acaba?

Yazılarımızda beyler iyi ki zam yapıyorsunuz mu yazıyoruz acaba kendimizden şüphe ettik. Veya bunlara kendi öz anne babaları ‘aferin evlat bugün makarnanın fiyatını iki katına çıkarmışsın, seni tebrik ediyorum’ mu diyor. Eminim onlar bile; ‘El insaf be oğlum, hangi hammaddeye hangi döviz hangi giderine bu kadar zam geldi ki sen şu ürünün fiyatını bu kadar yaptın’ diyorlardır.

Dedim ya vicdan. O varsa sorun yok. Evet, Ramazan ayı dedik. Hepimiz sağımıza solumuza bakıyoruz. Gözümüze kestirdiğimiz ihtiyaç sahipleri muhakkak vardır. Yardım etmeyi esirgemeyin, hele hele bu zor dönemde. Yoksa ihtiyaç sahibi bildiğiniz, vakit bulup gezin önce mahallenize bakın, sonra en fakir bölgelere gidin kendi gözünüzle insanların içler acısı hallerine şahit olun. Gerçekten vicdan yapın ama gerçekten. Göreceksiniz ki başkası yerine ilk olarak kendimize kızacağız.

Not: Bu yazının devamında konut kiraları ve yaşanan sıkıntıları aktaracağım.. sonraki yazıda buluşmak üzere…

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER