Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Salih KAPLANER

RAMAZAN VE ORUCUMUZ

RAMAZAN VE ORUCUMUZ

 

Ramazan ayı için Kuran-ı kerimde şöyle denir;

“İnsanlar için hidayet olan ve doğru yolu ve (hak ile batılı birbirinden) ayıran apaçık belgeleri (kapsayan) Kur’an onda indirilmiştir. Öyleyse sizden kim bu aya şahid olursa artık onu tutsun. Kim hasta ya da yolculukta olursa, tutmadığı günler sayısınca diğer günlerde (tutsun). Allah, size kolaylık diler, zorluk dilemez. (Bu kolaylık) sayıyı tamamlamanız ve sizi doğru yola (hidayete) ulaştırmasına karşılık Allah’ı büyük tanımanız içindir. Umulur ki şükredersiniz. (Bakara Suresi, 185)”

Ramazan Ayı, Müslümanlar arasında yardımlaşmanın ve dayanışmanın ön planda olduğu bir dönemdir.  Kırgınlıkların bir kenara bırakıldığı, Allah’a olan yakınlığın arttığı mübarek bir aydır. Kuran’ı Kerim’in de indirildiği bu ayda Müslümanlar, Allah’ın emri gereği, farz olan oruç ibadetlerini yerine getirirler.

Bu mübarek ay boyunca Allah insanlara, zayıf oldukları bir konuda irade göstermelerini emreder. Bir zaafı yenerek Allah rızası için kişinin kendisini kontrol edebilmesi aynı zamanda ruhu üzerinde söz sahibi olabilmesi anlamına gelir. Bu nedenle oruç tutmak kişinin imani olarak derinleşmesine vesile olur.

Gönülden katıksız bir şekilde Allah’a yönelmemize ve Yüce Rabbimizin üzerimizdeki rahmetini hatırlamamıza vesile olan Ramazan ayı, tüm Müslümanlar için bir müjdedir aslında. Allah’a yakınlaştığımız ve gün boyunca O’nun sınırlarını gözeterek yaşadığımız bu çok özel dönemi bir fırsat olarak düşünmeli ve Allah’ın izniyle edindiğimiz güzel ahlakı ve Allah’a olan yakınlığımızı her zaman sürdürme çabası içinde olmalıyız. İbadette ve güzel ahlakta göstereceğimiz kararlılık ve devamlılık sonsuz cennetin kapılarını açabilir.

Bu Ramazan hepimiz için bir başlangıç olsun inşallah. Allah’ın ipine sımsıkı sarılacağımız ve O’nun dosdoğru yolunda kararlı bir şekilde yaşayacağımız bir başlangıç..Hayırlı Ramazanlar…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER