Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Prof. D.r. Hamdi TEMEL

KÖY OKULLARI BİLİM ADAMLARI TÜBİTAK SÖYLEŞİLERİNDE BULUŞUYOR

KÖY OKULLARI BİLİM ADAMLARI TÜBİTAK SÖYLEŞİLERİNDE BULUŞUYOR

 

 

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında tarafından Yozgat Kadışehri’ne bağlı Halıköy İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine “Görünmeyen tehlike mikroplastikler” adlı bilim söyleşisi gerçekleştirdik.

Söyleşide Halıköy İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ile tanışarak: TÜBİTAK’a böyle bir söyleşi ile bizleri buluşturduğundan dolayı teşekkürlerimi ilettim.

Öğrenciler ise ilk defa bir profesör ile tanıştıklarını, sohbet ettiklerini ve heyecanlı olduklarını dile getirdiler.

Söyleşiye TÜBİTAK Söyleşileri programlarının bir amacının da bu olduğunu dile getirerek başladım.

Söyleşi başlangıcında daha önce kendisi ile alakalı yayınlanan akademik videoları, üniversite öğrencileri ile hazırlamış oldukları kısa metrajlı filmi ve rap tarzı müziği göstererek öğrencilerin konuya ilgilerini çekmeye çalıştım.

Soru cevaplı geçen söyleşide burada öğrenilen her bilginin çevreleri ile paylaşılması gerektiği ve bugün ki alacakları bilgilerin direkt kendi sağlıklarını ilgilendirdiğini belirttim.

Aslında köyde yaşamak bir şans çünkü yedikleri ve içtikleri daha doğal.

Evlerde turşu, peynir ya da salça yaparken plastiklerin değil cam kavanozların tercih edilmesi gerekir, plastiklerin kullanımında plastik ile içindekilerin etkileştiğini ve çözünmeler gerçekleşir böylece de mikroplastiklerin oluşur.

Mikroplastikler artık anne karnındaki bebekleri bile etkiliyor, kutuplarda ve havalarda dolaşıyor. Son yapılan çalışmalarda beyin zarından bile geçebildiği verileri var. Bu da ileride çok daha büyük hastalıkların oluşacağına bir delil olabilir.

Öğrencilerden artık plastik kaplı ürünleri yerken ya da içerken daha dikkatli olunacağı sözünü aldım çünkü sağlığımız giderse artık hayatta hiç bir şeyin öneminin kalmayacak.

Başta TÜBİTAK olmak üzere, Halıköy İmam Hatip Ortaokulu müdürü Hamza KARATAŞ ve  tüm okuldaki öğretmenlere bu anlamlı söyleşi için teşekkür ederim.

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER