Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dr. Seyyid Hüseyin ZERRAKİ

İMAM CAFER-İ SADIK KÖTÜ NİYETLİ ALİMLER HAKKINDA ŞÖYLE BUYURMUŞTUR!!!

İMAM CAFER-İ SADIK KÖTÜ NİYETLİ ALİMLER HAKKINDA ŞÖYLE BUYURMUŞTUR!!!

 

Rasulullahın torunu İmam Cafer-i Sadik şöyle buyurmuştur:Alimlerin bir kısmı,ilmini kendine saklamayı ve kimsenin kendisinden öğrenmemesini ister.Onlar, cehennemin ilk derecesindedirler.

Âlimlerin bir kısmı, kendilerine nasihat edilirse kibirlenirler,kendileri nasihat ederken kaba olurlar. Onlar,cehennemin ikinci derecesindedirler.

Âlimlerin bir kısmı, ilmi servet ve şan sahiplerine vermek isterler.Onlar, cehennemin üçüncü derecesindedirler.

Âlimlerin bir kısmı, ilminde zorbalar ve krallar gibi davranırlar. Sözlerinden bir şeye itiraz edilirse ya da kednileriyle ilgili herhangi bir şeyde kusur edilirse öfkelenirler.Onlar,cehennemin dördüncü derecesindedirler.

Âlimlerin bir kısmı,ilmini arttırmak ve sözlerini çoğaltmak için Yahudi ve Hristiyanların hadislerini alırlar.Onlar,cehennemin beşinci derecesindedirler.

Âlimlerin bir kısmı, bir harfte dahi doğruya ulaşamadıkları halde kendilerini fetva makamında görürler ve bana sorun derler. Allah, yapamadığı işleri yapıyor gibi görünenleri sevmez.Onlar, cehennemin altıncı derecesindedirler.

Âlimlerin bir kısmı, ilimlerini akıl ve yiğitlik sahibi görünmek için kullanırlar.Onlar,cehennemin yedinci derecesindedirler.”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER