Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Erhan BOZKURT

FİLİSTİN Mİ HAKLI, İSRAİL Mİ GÜÇLÜ, AVRUPA MI SUÇLU ?

FİLİSTİN Mİ HAKLI, İSRAİL Mİ GÜÇLÜ, AVRUPA MI SUÇLU ?

 

Mevcut İsrail-Filistin çatışması, 1967’de yaşanan “Altı Gün Savaşı”nda İsrail’in Filistin topraklarını işgal etmesiyle başlamıştır. Yaklaşık 75 yıldır devam eden bu savaşta en son 7 Ekim sabahı Filistin İsrail’e resmi bir savaşı başlatmıştır. Filistin halkı; Tel Aviv’i alıp-kudüsü kurtaracağız, İsrail’i yıkacağız demiyor. Diyor ki uluslararası yasalar ve şartlar neyse bize de ondan versinler. Peki nedir o şartlar:

  1. Filistinliler; 146 ülkenin imza attığı Cenevre antlaşmasına göre muamele görmek istiyorlar. Bu antlaşmaya göre; İslam mescidi olan Kudüs’te ibadet yapmak isteyen ve İsrail tarafından yasa dışı zorla tutuklanan Filistinlilerin serbest bırakılması gerekiyor.
  2. ‘Mescidi Aksa’ UNESCO ve BM kararlarına göre Müslümanların mabedidir. Bir Müslüman mabedine Yahudilerin izinsiz girmesi yasaktır. Hele ki son haftalarda bu mabet de Yahudilerin açık bir şekilde ayinleri yapılmaktadır. Oranın bir Yahudi mabedi olarak lanse edilmesi kabul edilir gibi değil.
  3. Gazze ye uygulanan ambargo; BM heyetlerince kabul edilemez bir insanlık suçu olduğu kanıtlanmış durumda. Filistin halkının amaçlarından biri de bu ambargoların kaldırılmasıdır.
  4. Filistin’deki İsrailli yerleşim bölgelerinin yasadışı olduğu ayrıca uluslararası yasalara göre de yasak olduğu ortadadır. Filistin direnişindeki amaçlardan biri ve en önemlisi de İsrail’in yasa dışı yollarla ülkelerinde barınmamalarını sağlamaktır.

Eğer bugün İsrail’de ölen halk için Avrupa timsah gözyaşı döküyorsa; 20 yıldır filistinde işkence görüp öldürülen masum çocuklara yapılan zulme neden bir şey diyemiyordu? 2000 yılında İsrail askerleri tarafından açılan savaşta; babasının kucağında öldürülen Muhammed Durra’yı kimse konuşmadı. Ancak İsrail’i bir askerin savaş ortasında bir köpeği muhafaza etmesi dünya basınına gündem oldu. İsrail’in Gazze’de ayin yapması suç değil de, Filistin’in Kudüs’te namaz kılması mı suç! Asla. Ancak Filistin bu gücü nerden buldu.

Filistin daha düne kadar sapanla İsrail panzerlerine taş fırlatıyordu, ne oldu da bir anda Hamas güçleri ortaya çıktı Aksa tufanı adıyla en iyi savunma silahlarını kullandı? Dünyanın en iyi istihbaratına sahip olan İsrail; habersiz bir şekilde vuruldu! Acaba görünüşte İsrail’e destek veren Avrupa! gizliden Filistin’e mi destek veriyor!!!

Bunlar hepsi bir yana dursun; evinin dibinde yıkılıp onarılan camiye hayırda bulunmayan adam çıkmış; Kudüs camisi düşerse İslam da düşer, cami için her şeyi yapalım diyor. Kendi evinin dibindeki camiye gitmeyen adam, kalkmış Kudüs’e gidelim diyor. Herkesin evindeki ürünlerin %50 si İsrail malıdır. İsterseniz bakın. Neymiş efendim adam çıkmış; aldığı kolayı caddeye döküyor. İsrail’in malını boykot ediyorum. Arkadaş malı almışsın parasını vermişsin ha içtin ha döktün ne fark eder… bilgili düşman bilgisiz dosttan iyidir. Rabbim zalimlere zafer nasip etmesin.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER