Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Salih KAPLANER

FAYDALI VE HAYIRLI BİR DURUM: ORUÇ

FAYDALI VE HAYIRLI BİR DURUM: ORUÇ

 

İslam alemi için kutsal kabul edilen Ramazan ayıyla beraber oruç heyecanı da sürüyor. 30 gün boyunca tutulan oruçların dini etkisinin yanı sıra sağlık açısından faydaları da oldukça fazla. Başta kilo kaybına destek olan oruç, bağışıklık sistemini güçlendirmesi, kan şekerini düşürmesi, enflamasyonu azaltması ve zihinsel fonksiyonları iyileştirmesiyle öne çıkyıyor.

Oruç, müslüman insanların yıl içinde 1 ay boyunca imsak vaktinden iftara kadar gün boyu yemekten ve içmekten uzak durduğu dini bir ibadettir. Aynı zamanda İslam’ın şartlarından biri olarak kabul edilen Oruç ibadeti, oruç tutmanın kriterlerini karşılayan kişiler tarafından yapılması farz olan bir ibadettir.

Prof. Dr. Tarhan'dan orucun nörobilim açısından etkileri hakkında tespitler

Dini bir ibadet olmasının yanı sıra oruç tutmanın sağlık açısından da tıp dünyası tarafından kabul edilen faydaları söz konusudur. Kendi araştırmalarımda da gördüğüm üzere;

Oruç tutmanın başlıca faydaları arasında kilo kaybına destek olması, bağışıklığa iyi gelmesi ve vücuttaki enflamasyonu azaltması gelir. Oruç tutmanın faydalarını daha da genişletmek mümkündür.

Kan şekeri kontrolü, kilo kaybı, bağışıklığı güçlendirmesi, vücuttaki enflamasyonu azaltması, zihinsel fonksiyonların işlevini artırması ve cildi canlandırması, sindirim sistemini dinlendirmesi gibi fiziksel faydalar ile birlikte manevi olarak da sabır ve empati yetisini arttırması oruç tutmanın faydaları arasında yer alır.

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER