Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Erhan BOZKURT

DİYARBAKIRLI RAMAZAN HOCA NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?

DİYARBAKIRLI RAMAZAN HOCA NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?

 

Tebliğ vasfını gönüllü yapan, dünya mülkü aramayan, tek derdi Allah, tek ilmi kur’an olan, bölünmüş ve sulandırılmış hakikatlere kanmayan katılmayan ve bu yüzden aralıksız karalanan, hatta toplum nazarında değersizleştirilmek için deli damgası vurulan, akıl hastanesine yatırılan, Ramazan hoca gibi hak erlerinin biri gider bini gelir. Gerçek iman ehli olan cemaat, şeyh ve tarikatlara sözüm yok. Ama Ramazan hoca bazı sahte tarikat önderleri gibi lüks araçlara binmedi, ne yaptığı belirsiz bazı cemaat mensupları gibi ihaleyle rahat bir yaşamda sürmedi. Avurtları çökmüş bedeni, hırpalanmış, yamalanmış, yıpranmış giysileriyle, sadece doyurduğu karnıyla insanlara doğruluğu, hidayeti, merhameti muhabbeti anlatıyordu…

 

Zaman geçtikçe toplumların, iç çekişmelerine, kavgalarına, bozulmuş dünya düzenine, insanların sapkınlıklarına, yaraşır menfaatlerine, psikolojik bozukluklarına bakınca; ne çok üzülüyorum… nerde doğru konuşan, dürüst davranan biri varsa ya öldü ya da öldürüldü. Ramazan hoca hep derdi; “kuranı kerimi ölünün mezarına değil dirinin kalbine okumak lazım” lazım ki herkes kuranın ahlakıyla hareket edilebilsin.

 

Diyarbakırlı Ramazan Hoca; son videosunda özetle şu ifadeleri kullanmış: “Benim üzerimde yoğun bir kampanya var maalesef. İsmi önemli değil. Cahil insanlarla, kendini bilmez, edepten, terbiyeden, ahlaktan yoksun insanlarla benim hiç bir ilişkim olamaz. Ne dünyada, ne ahirette. Ben ‘Tüm tarikatlar sapıktır’ dememişim. Hurafeler var maalesef rant kapılarına dönmüş. Mutlak manada hepsi değil. Genel anlamda sıkıntıdırlar, uyutma politikası var… Ben topyekün hepsi sapıktır demiyorum. Tek tük bazı iyi hoca ve şeyhlerimiz var. Ama genel olarak tarikatta şu an bidat ve hurafeler doludur. Tasavvuf ve tarukat bir yorumdur, sizi bağlar. İslamın, Kuran’ın bir parçası değildir. Mezhep gibi bir yorumdur, sizi bağlar, kusura bakmayın. biz topyekun alıp topyekun atmıyoruz. Kimseye bir küfür ve hakaretimiz de olmamıştır. Kimseden bir korkumuz da yoktur. Ben bu yola yüce Allah’la geldim. Yüce Allah’la bitiririm. Hiç kimseden korkum yok. Maalesef benim dükkanıma da kendini bilmez bazı insanlar geliyor. Cahiller, allah onları hidayet etsin. Geliyorlar burada ortalığı karıştırıyorlar. Biz de diyoruz arkadaşlar anlamıyorsanız, bu konuyu kapatalım lütfen… Geliyorlar maalesef bizi burada rahatsız ediyorlar. Provokatörlük yapıyorlar. Biz diyoruz dağılalım. Onlar diyor ‘Ramazan hoca bizi buradan kovmuş.’ Allah’tan korkun ya. Bunların hesabını nasıl vereceksiniz kıyamet gününde. İki elim yakanıza yapışacak. Kimseden korkum yok….

 

Öyle anlaşılıyor ki; Diyarbakırlı Ramazan Hocayı öldürenlerin gayesi; ya onun düşüncesini hazmedememek ya da onun ölümünü tarikat ehline atıp. Tarikatlarla tarikatsızları karşı karşıya getirmektir. Sebep ne olursa olsun onu öldürenleri ve öldürmeye sebep olanları lanetliyoruz.

 

DİYARBAKIRLI RAMAZAN HOCA NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER