Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dr. Seyyid Hüseyin ZERRAKİ

CEBRAİL ALEYHİSSELAM ŞÖYLE BUYURMUŞTUR,BEN SEYYİDLERİN HİZMETKÂRIYIM!!!

CEBRAİL ALEYHİSSELAM ŞÖYLE BUYURMUŞTUR,BEN SEYYİDLERİN HİZMETKÂRIYIM!!!

 

Seyyidlerin Çocuklarını Diğerleriyle Kıyaslamayın Çünkü Onlar Rasulullahın Kanını Taşıyorlar!!!

Seyyidlerin çocukları diğer çocuklarla kıyas edilerek hata yapılmaması için:

Âl-i Muhammed’in çocuklarına nasıl hürmet edilmesi gerekir?Taberi tevsirinde rivayet edilir ki:Rasulullah’ın ashâbı arasında Dıhye isimli bir zat vardı efendimizin huzuruna elinde bir hediye olmadan gelmezdi.Hz.Hasan ve Hz.Hüseyin Dıhye gelince hediye getirdi diye koşup ceplerini ararlardı. bir gün Cebrail aleyhisselam Dıhye suretinde Hz.Peygamber ile sohbet ederken Hz.Hasan ve Hz.Hüseyin,Onu Dıhye sanıp ceplerini aramaya başladılar Hz Rasulullah onlara engel olmaya çalışınca “CEBRAİL YA RASULULLAH BEN ONLARIN HİZMETKÂRIYIM”.

Hz.Fatima teheccüt namazından sonra istirahata geçerdi Kendileri rahatsız olmasın diye,şehzâdeler ağladığında şu ninni ile beşiklerini salardım:Cennette sütten bir nehir vardır.Genişliği Mekke ile Adn uzunluğu Yesrip ile yemen arası kadardır Bu nehir Ali,Hasan ve Hüseyin ve zürriyetleri içindir.

Bir başka rivayette nakledilirki,Cenâbı hakk bir gün Cebraile sorar:”Bu gün yer yüzünde ne gördün ve neye üzüldün?”Cebrail,”

Yâ Rabbe’l âlemin sana her şey malumdur Hasan’ı ve Hüseyin’i gördüm Beşiklerin üstüne asılmış olan akiklerle oynarlardı içimden,’keşke o akiklerin yerinde benim gözbebeklerim olsaydı dedim.” cevabını verir Cenâb-i Hakk,”Ey Cebrail,Hasan’ın ve Hüseyin’in evladıyla sekiz cenneti süslesem ve saçlarını her bir kılı hürmetine nice âsilere rahmet etsem gerek “buyurur.

Ey gâfil,gör ki Cebrail Aleyhi’s-selam çocuk demeyip Hasan’a ve Hüseyin’in nasıl riâyet ve muhabbet etmiştir.! Sizlerde gereken,evlâdı Muhammeddin çocuklarina riayette kusur etmemeniz gerekmektedir.”Onlar,Hasan ve Hüseyin idi O yüzden öyle riâyet edilmiştir.

Siz onların mertebesine değilsiniz ki size de riâyet edelim Derlerse,şu cevabı veririz:”Biz Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin mertebesine değiliz Onlar nasil o zaman ümmetin seyyidleri idiyse,biz de bu zamanın ümmetinin seyidleriyiz.”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER