Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YKS Sonuçları açıklandı mı?

Milyonların merak ettiği YKS üniversite tercih sonuçları için gözler ÖSYM’ye çevrildi. Son dakika YKS tercih sonuçları 18 Ağustos’ta mı açıklanacak? sorusunun yanıtı öğrenciler ve velileri tarafından merak ediliyor. Bütün bir yıl boyunca üniversite sınavına hazırlık yapan ve sınavdan elde ettikleri puanlarla tercih işlemlerini 27 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde tamamlayan adaylar ÖSYM’den gelecek açıklamaya kilitlendi.

Milyonların merak ettiği YKS

Belirlenen süre içerisinde tercih listelerini osym.gov.tr adresinden bildiren adaylar yerleştirme sonuçları için bekleyişe geçti. Temel yeterlilik testine (TYT) 2 milyon 995 bin aday katılırken, alan yeterlilik testine (AYT) ise 1 milyon 980 bin aday girdi. Üniversite sınavına katılan aday sayısı fazla olduğundan değerlendirme işlemlerinin uzun olup olmayacağı merak ediliyor. Geçtiğimiz yıl YKS yerleştirme sonuçları 10 gün içerisinde erişime açılmıştı. 2023 yılında ise değerlendirme işlemlerinde 10’ncu güne yarın girilecek. Öğrenciler ise sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırıyor. Öğrencilerin aynı sıra veliler de YKS tercih sonucu için oldukça heyecanlı. YKS yerleştirme sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresinden paylaşılacak. Öğrenciler ise T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle sorgulama yapabilecek. Peki YKS tercih sonuçları açıklandı mı? Hangi üniversiteyi kazandım? İşte, 2023 YKS tercih sonuçları sorgulama ekranı

YKS yerleştirme sonuçları için nefesler tutuldu. Milyonlarca öğrencinin üniversite eğitimi alacağı kurumun belirleneceği tercih sonuçları için adaylar artık saat sayıyor. Sabahın ilk saatlerinde ise adaylar ilk olarak sonuc.osmy.gov.tr adresine giriş yapıyor. YKS tercih işlemleri 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi. Hayallerindeki ön lisans ve lisans bölümlerine tercih listelerinde yer veren adaylar, YKS tercih sonuçlarına odaklandı. Adaylar internet bağlantısının bulunduğu her cihazdan YKS tercih sonucuna erişim sağlayabilecek. YKS tercih sonuçları gibi ÖSYM tarafından merkezi düzenlenen sınavların sınavların sonuçlarına ve yerleştirme işlemlerine ilgi yoğun oluyor. Bu sebeple öğrenciler sistemde anlık olarak bazı yavaşlamalar vb. sorunlarla karşılaşabiliyor. YKS tercih sonuçları açıklandıktan sonra bu hatalar ile karşılaşan adaylara telefonların mobil marketlerinden ÖSYM’nin resmi uygulamasını indirmesi tavsiye ediliyor. Sisteme giriş yaptıktan sonra sonuç ekranında “ Bir yükseköğretim programına yerleştirilemediniz” sonucuyla karşılaşan adaylar, kayıt hakkı kazanamayacak. Üniversite kazanan adaylar için ise kazanılan üniversitenin kodu, adı, tercih sırası, puan türü, kayıt tarihi, kayıt adresi gibi bilgiler yer alacak. Peki YKS tercih sonucu belli oldu mu, ne zaman açıklanacak? YKS 2023 tercih sonuçları açıklandı mı? İşte, YKS tercih ve yerleştirme sonuçları sorgulama ekranı…

2023 YKS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Yükseköğretim Kurumları sınavları bu yıl 17-18 Haziran tarihinde rekor bir katılım yüzdesiyle Türkiye genelinde düzenlendi. Sınav sonuçları 20 Temmuz’da adayların erişimine açılırken tercih maratonu ise 9 Ağustos’ta tamamlandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarihe ilişkin bir bilgilendirme yapmadı. Yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra YKS tercih sonuçları internet üzerinden erişime açılacak.

Geçtiğimiz yıl tercih sonuçları, tercih işlemleri sona erdikten 10 (on) gün sonra erişime açılmıştı. 2023 YKS yerleştirme sonuçlarının bu yıl en geç cuma gününe kadar (18 Ağustos) açıklanması bekleniyor. ÖSYM sonuç sisteminde yoğunluk oluşmaması için yerleştirme sonuçlarını sabah erken saatlerde veya gece geç saatlerde erişime açıyor.

YKS tercih sonuçları 2023 duyurusu son dakika geldiğinde tüm detaylar haberimize eklenecektir. YKS tercih sonuçları henüz erişime açılmadı.

YKS TERCİH SONUCU 2023 SORGULAMA EKRANI

YKS tercih sonuçları, sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden paylaşılacak. YKS tercih sonuçları resmi internet sayfasına yüklendikten sonra ÖSYM’nin sosyal medya hesabından sonuçların açıklandığı duyurusu yayınlanacak ve sorgulama bağlantısı duyuruda yer alacak.

YKS tercih sonucu ekranına giriş yaptıktan sonra adaylar, T.C. kimlik numarası ve ardından aday şifresini yazdıktan sonra “Gönder” ifadesine tıklayarak sonuçları görüntüleyebilecek.

Ancak heyecanlanan bazı adaylar şifrelerini unuttuğundan bu durumda adayların tekrar şifre edinmeleri gerekmektedir. YKS tercih sonuçları aday şifresi olmadan sorgulanmamaktadır.

Ancak YKS tercih sonuçlarının daha hızlı sorgulanma yöntemi bulunmaktadır. Lise mezunu adaylar telefonlarının mobil marketlerine giriş yaparak ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemini telefonlarına kurarak şifre ile zaman kaybetmeden sonuç ekranına ulaşabilir.

ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

YKS YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Adaylar, Tablo-3’teki ön lisans, Tablo-4’teki lisans programlarına; a) TYT ve/veya SAY, SÖZ, EA, DİL yerleştirme puanları, b) Yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri, c) Yükseköğretim programlarının kontenjanları ve koşulları göz önünde tutularak yerleştirileceklerdir. Yerleştirme işlemlerinde bu kılavuz ile 2023-YKS Kılavuzunda yer alan kurallar geçerli olacaktır

ŞİFRESİNİ UNUTAN ADAYLAR DİKKAT

ÖSYM şifresini unutan adaylar e-Devlet giriş seçeneği ile beraber sisteme giriş yapabiliyor. Ancak e-Devlet şifresi edinmeyen veya hatırlamayan adaylar ösym.gov.tr adreisnden sırasıyla Aday İşlemleri, Şifremi Unuttum, Kimlik No Kontrol, Kimlik Bilgisi Kontrol ve Güvenlik Sorusu Kontrol aşamalarını geçerek yeni şifre edinebilir.

“BİR YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMINA YERLEŞTİRİLEMEDİNİZ” NE DEMEK?

YKS tercih sonuçları sorgulama işlemi yapıldıktan sonra bu ifade ile karşılaşan adaylar bunun ne anlama geldiğini merak ediyor. Bu ifade ile karşılaşan adaylar tercih sonuçları doğrultusunda herhangi bir üniversite kazanmamış oluyor. Ancak bu adaylar ek tercih sürecinde tekrar yerleştirme için müracaat edebiliyor. Sorunlarını çözemeyen adaylar ise 444 67 96 numarasını çevirerek ÖSYM Çağrı Merkezi’nden gerekli bilgileri edinebilir.

ÜNİVERSİTE ADI, BÖLÜM VE TERCİH SIRASI YER ALACAK

YKS tercih sonuçlarında herhangi bir üniversite kazanan adaylar sonuç ekranında yerleştirildikleri üniversitenin kodu, adı, puanı, yerleşme puanı, kayıt tarihi ve kayıt adresi yer alacak.

ÖSYM YKS TERCİH SONUÇLARI 2023 SON DAKİKA: Yükseköğretim Kurumları yerleştirme sonuçları açıklandı mı? Hangi üniversiteyi kazandım? İşte, YKS üniversite tercih sonucu sorgulama ekranı