Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da Amatör Spor Haftası başlıyor

Diyarbakır’da 9-15 Ekim tarihleri arasında Amatör Spor Haftası etkinlikleri düzenlenecek.

Diyarbakır'da 9-15 Ekim tarihleri

Şehmus Kızılaslan

Diyarbakır’da 9-15 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan Amatör Spor Haftası etkinlikleri İl Tertip Kurulu toplantısı Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

Diyarbakır Gençlik Spor İl Hizmet Müdürü Aydın Çetin başkanlığında yapılan toplantıya; paydaş kurumlar ve yerel yönetimlerin temsilcileri , Gençlik ve Spor il Müdürlüğü, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü ve Dicle Üniversitesi katıldı.

Sporun tabana yayılması ve amatörlerin sporun içindeki önemine dikkat çekmek için Amatör Spor Haftasının her yıl kutlandığını belirten Diyarbakır Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Aydın Çetin,  “yerel yönetimler ve paydaş kurumların işbirliğiyle yapılacak aktivitelerle spor ve Amatörlerin şartlarının her geçen gün daha iyi hale getirildiği görmekteyiz” dedi.

“KURUMLARIMIZ SPORUN GELİŞMESİ İÇİN SPOR ORGANİZASYONLARINA ÇOK BÜYÜK ÖNEM VERİYOR”

Çetin konuşmasının devamında şunları aktardı;

Kurumlarımız ve spor Kulüplerimiz ilimizde sporun gelişmesi için altyapıya, tesisleşmeye ve spor organizasyonlarına çok büyük önem veriyor ve vermeye de devam edecek. Bu inanıyoruz, bu manada Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Büyükşehir Belediyemiz Diyarbakır’a kazandırdığı spor tesislerinde aynı anda binlerce kişinin spor yapma imkanı bulduğunu, bunun sonucunda amatör sporun ve sporcuların imkanlarının artırılmasıyla profesyonel sporcu yetiştirmenin ve amatör branşlarda yeni bireylerin spora kazandırılması için çalışmalarımız devam ediyor etmeye devam edecektir.”