Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Velilere çağrı: Çocuklara daha aktif bir yaşam sağlayın

Uzmanlar, ailelerin çocukların beslenmelerini düzene soktuktan sonra daha hareketli olması için telefon tablet ve televizyon gibi bağımlılıklarından yerine daha aktif bir yaşam sürdürmelerini ve öğrencilerin beslenmelerinin sıkı bir şekilde takip edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Uzmanlar, ailelerin çocukların beslenmelerini

Beslenmenin her dönemde olduğu gibi okul çağı çocuklarında da önemli olduğunu belirten Beslenme ve Diyetisyen Uzmanı Zehra Göktaş Asrak, çocukların okul performansının artmasının düzenli bir beslenme ve aktif bir yaşamdan geçtiğini söyledi.

Beslenme ve Diyetisyen Uzmanı Zehra Göktaş Asrak, okul çağındaki çocukların beslenme düzenlerinin ve aktif bir yaşamın nasıl olması gerektiğine dair ebeveynlere önemli tavsiyelerde bulundu.

 

“KANTİN ÜRÜNLERİNDEN UZAK DURMAK GEREKİR”

Çocukların okul kantinlerinde satılan paketli gıda ve gazlı içecekler bunlara ekstra bisküvi, çikolata ve kek gibi hazır yiyeceklerden uzak durmalarını gerektiğini belirten Asrak, “Öğrencilerin kantinde fazlasıyla aldığı simit, poğaça, döner ve kumru gibi ürünlerden uzak durmalarını tavsiye ediyoruz. Bunların yerine anneler çocuklarına tam buğday ekmeklerinden tost ve peynirli sandviç yapabilirler. Hazır içecekler almak yerine ev yapımı ayran ve meyve suyunu çocukların beslenmesine ekleyebilirsiniz. “dedi.

 

“ÇOCUKLARIN GÜN İÇİNDE İKİ LİTRE KADAR SU İÇMELERİ GEREKİR”

Çocukların beslenmesine ekstra olarak gün içinde iki litre kadar su içmelerine dikkat etmeleri gerektiğini söyleyen  Asrak, “Ara öğünlerini destekleyebilmek ve okuldan hazır gıda almalarını önleyebilmek için beslenme çantalarına meyve, kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm, fındık, fıstık ve ceviz gibi ara öğünlerle beslenmelerini hem daha sağlıklı hem de daha dengeli bir şekilde yapmalarını sağlayabiliriz.” diye belirtti.

 

“GÜN İÇİNDE YARIM SAAT KADAR SPOR ÖNERİYORUZ”

Beslenmelerini düzene soktuktan sonra çocukların fiziksel olarak daha aktif olmalarının desteklenmesi gerektiğine dikkati çeken Asrak, “Bazı çocuklar spor yapabiliyorlar. Ama hayatlarının geri kalan kısımda da hareketsizdirler. Gün içinde yarım saat kadar spor öneriyoruz. Bunların yanı sıra aktif bir yaşam öneriyoruz. Çocukların daha hareketli olmasını telefon tablet ve televizyon gibi bağımlılıklarından kurtulup bunların yerine daha aktif bir yaşam sürdürmelerini öneriyoruz.” diye konuştu.