Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İrlanda: Bu ay içinde Filistin’i devlet olarak tanıyabiliriz

İrlanda Başbakanı Simon Harris, ülkesinin Filistin devletini tanımak isteyen devletlerle hareket ettiğini belirterek, “Niyetimiz Filistin devletini bu ay tanımak ve çok fazla bir gün kalmadı” açıklamasını yaptı.

İrlanda Başbakanı Simon Harris,

İrlanda: Bu ay içinde Filistin’i devlet olarak tanıyabiliriz. İrlanda Başbakanı Simon Harris, “Niyetimiz Filistin devletini bu ay tanımak” dedi.

 

“İRLANDA ADINA KONUŞMAK BENİM GÖREVİM”

 

İrlanda Başbakanı Harris, İrlanda’nın Filistin’i tanımasının tek taraflı bir karar olmadığını belirterek, “Başbakan olarak İrlanda’nın duruşunu dile getirmek, İrlanda halkı adına konuşmak benim görevim” dedi.

 

Harris, İrlanda’nın Orta Doğu ve Gazze konularında duruşunun net olduğunu söyleyerek, “Acilen şiddetin durması ve engelsiz şekilde insani yardımın ulaşması gerekiyor çünkü gözlerimizin önünde insani bir facia yaşanıyor” diye belirtti.

 

 

 

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM

 

“İki devletli çözüme ihtiyacımız var” ifadesini kullanan Harris, bunun için de iki devletin varlığının kabul edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Gelecek günlerde İrlanda bunu yapmaya niyetli” ifadelerini kullandı.

 

“ÇOK FAZLA GÜN KALMADI”

 

İrlanda’nın Filistin devletini tanıma takvimine ilişkin olarak Harris, “Diğer ülkelerle İrlanda’nın izlemesi gereken bir sistem var. Takip edilmesi gereken siyasi süreçler ülkeden ülkeye değişkenlik gösteriyor. Özel güne gelecek günlerde karar vereceğiz. Niyetimiz Filistin devletini bu ay tanımak ve çok fazla bir gün kalmadı” dedi.