Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğretmen ataması için başvurular bugün başlıyor! Sözlü sınavlar Diyarbakır’da yapılacak

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurular başladı. Elektronik ortamda alınacak başvurular 31 Mayıs’a kadar sürecek.

20 bin sözleşmeli öğretmen

Öğretmen ataması için başvurular bugün başlıyor! Sözlü sınavlar Diyarbakır‘da yapılacak. Elektronik ortamda alınacak başvurular 31 Mayıs’a kadar sürecek.

 

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasına ilişkin başvuru duyurusu yayımladı.

 

Bugün elektronik ortamda başlayan başvurular, 31 Mayıs’a kadar devam edecek.

 

KPSS’DEN 50 VE ÜZERİ PUAN ALMASI GEREKİYOR

 

Tercih başvurusu ile atama ve göreve başlamaya ilişkin açıklamalar, sözlü sınavların tamamlanıp sonuçlarının ilanından sonra yapılacak.

Başvuracak adayların, 2023’te yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında, KPSSP10, KPSSP121 ve KPSSP120’den 50 ve üzerinde puan alması gerekecek.

 

SÖZLÜ SINAV GİRİŞLERİ 1 HAZİRAN’DA

 

Sözlü sınava girmek için başvurusu onaylananlardan belirlenen puan türlerinin sonuçlarına göre, her alan için en yüksek puandan başlamak üzere atama alanları bakımından belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday yerleştirildikleri sınav merkezinde sözlü sınava alınacak.

Sözlü sınav giriş belgeleri, 1 Haziran’da Bakanlığın internet sitesinden yayımlanacak ve adaylar fotoğraflı sözlü sınav giriş belgelerini bu adresten e-Devlet şifreleriyle alabilecek.

ADAYLAR DEĞERLENDİRİLECEK

 

Adaylar eğitim bilimleri ve genel kültür, alanıyla ilgili konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, iletişim becerileri, öz güveni ve ikna kabiliyeti, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecek.

Sözlü sınav komisyonunun sekretarya işlemleri, sınav merkezlerinin bulunduğu il milli eğitim müdürlüklerince yürütülecek.

 

GEÇERLİ BELGELER

 

Adaylar, sözlü sınava fotoğraflı sözlü sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgeleri ile alınacak. Bunun dışındaki sürücü belgesi, kurum kimlik kartı gibi belgeler geçerli sayılmayacak. Sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi olmayan adaylar sınav yapılan binaya alınmayacak.

 

SÖZLÜ SINAVLAR DİYARBAKIR’DA

 

Sözlü sınav sonuçları tüm adayların sözlü sınav süreçleri tamamlandıktan sonra duyurulacak ve adaylar sonuçlarını kişisel e-Devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle öğrenebilecek.

Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak.

Sözlü sınavlar, Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Tekirdağ, Trabzon ile Van’da yapılacak.