Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dr. Seyyid Hüseyin ZERRAKİ

RASULULLAHIN EHLİ BEYTİ’NİN MÜSLÜMANLAR ÜZERİNDE HAKLARI VARDIR

RASULULLAHIN EHLİ BEYTİ’NİN MÜSLÜMANLAR ÜZERİNDE HAKLARI VARDIR

 

Ehl-i beyt’i sevip onlara saygı duymak Allah’u Teâlânın emridir. İslam alimleri ehl-i beyt sevgisiyle son nefeste vefat etmenin ,imanla gitmenin gereği görmüşlerdir.

Çünkü ehl-i beyt mensuplarında Resulullahın zereleri vardır….

Hz.Ali (k.v.)

Ehl-i beyt’in başıdır/babasıdır Eşi Hz.Fatima’da Ehl-i beytin annesi’dir

Bu mübarek zatların çocukları,ve kıyamete kadar devam eden nesilleri/torunları gerçek müslümanların üzerinde hakları vardır,insanların en şereflisi onlardır,onlara saygı Allah’ın emri resülullah’ın buyruğudur.

Aynı zamanda da dinimizin de gereğidir. Resülüllah efendimizin torunlaları Hz.Hasan’nın çocuklarına şerif Hz.Hüseyin’in nesline’de seyyid denilir,çoğu memleketlere dağılmışlar,bilakis ülkemizde’de pek çok Seyyid ve Şerif yaşamaktadır.

Resulullah (s.a.v.)şöyle buyurmuştur:

“Benim ümmetimden her kim ki ehl-i beyti’min sevgisi ile vefat ederse ,son nefeslerinde imanla gitmesi hak olarak görülmüştür.

Çünkü onlarda Resulullahın zerreleri vardır,hepsine kıymet vermeli

Saygı ve hürmet gösterimelidir .

Dualarını almak mümkündür. Peygamber efendimiz(s.a.v.s) “Benim evlatlarımın iyilerini Allah rızasi için kerim tutun. kötüleride benim hatırım için seviniz diye buyurmuştur.

Bir gün kadıncağızın biri Afganistan da Belh hükümdarına gider ve şöyle? der.Ben seyyideyim Allah Rasulünün torunuyum çoluk çocuğum var, benim.

sıkıntılarım var bana kalabilecek bir ev ver, hükümdar ona seyyid olduğuna dair şeceren varmı? bunu ispat etmelisin diye sorunca? Kadıncağız çok incinir ve oradan ayrılır hükümdarın komşusu olan bir mecusiye gitmek zorunda kalır, ona da durumunu anlatır mecusi hay hay Hz. Muhammed’in torunu gelirse boş çevrilirmi? al sana ev al sana hizmetçi der. Seyyide hanımda ona dua eder.

Hükümdar gece rüyasında sıra sıra köşklerin yanında Resulullah efendimizi görür, Ya Rasuluulah bu köşkler kimindir diye sorar Allah’ın Resulu müslümanların’dır diye buyurunca? hükümdar ben de müslümanım,”

deyince? Resulullah senin şeceren nerede? diye sorar… bu rüya üzerine hükümdar uyanır hatasını anlamıştır belh sokaklarında seyyide hanımı arar onu bir mecusinin evinde bulur adama ben ona ev vereceğim der adam geçti artık der. Ben bu hanımın duasiyla müslüman oldum rüyamda Hz. Muhammed (s.a.v.) gördüm cennette müslümanların köşkleri vardı bana bu köşkler müslümanların sana belge sormak yok, geç bu köşkte otur,diye buyurdu. Seni de gördüm. sana ne olmuştu! sen saçını başını yoluyordun vesika vesika diye feryat edip kıvranip duruyordun sabah rüyami anlatim eşim ve çocuklarım da hepsi müslüman oldular.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER