Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Prof. D.r. Hamdi TEMEL

MİKROPLASTİKLER HAVADA BİLE VAR

MİKROPLASTİKLER HAVADA BİLE VAR

 

 

Geçtiğimiz günlerde TÜBİTAK Bilim söyleşileri kapsamında Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı olarak Bursa Dr Necla Yazıcıoğlu İlkokulunda “Görünmeyen Tehlike Mikroplastikler” adlı seminer verdim. İlkokul öğrencilerinin yoğun ilgisi ile geçen seminerde çevre bilinci aşılanmaya çalıştık.

Çevre kirliliğinin tüm sağlımızı etkilediği bilgisini verdiğim konuşmada, son yıllarda çok farklı hastalıklarının türemesinin en önemli nedenlerinden birisinin sağlığımıza dikkat etmememizin nedeni olduğu vurgusunu yaptım. Sağa sola atılan plastiklerin toprakta çözünmesi ile toprağın fiziksel ve kimyasal özelliklerinin değiştiğini ve buda bitkilere, hayvanlara ve en sonunda insanlara zararlı etkiler gösterdiğini ve bu seminerden sonra çevremizi kirletmememiz gerektiği sözünü aldım.

“Mikroplastikler havada bile var “ , artık uç noktalardayız. Akciğerlerimizde bu mikroplastikler var ise denizlerimiz ve topraklarımız kirlendikten sonra havamızı da kirletmişiz.

Gazlı içeceklerin yerine daha sağlıklı içecekleri içmeliyiz, bol su içmeleri gerek ama pet şişelerden su içerken çok dikkatli olmalıyız, güneş ışınlarına maruz kalan pet şişelerden su içmemeliyiz , mümkün olduğunca cam şişeler ve çelik mataralardan su içmeye çalışmalıyız ve neden pet şişelerden su içmenin zararlı olduğunu akademik çalışmalardan örnekler vererek açıkladım.

Bol soru cevaplı geçen seminere öğrenciler aktif olarak katılarak konuya ne kadar ilgili olduklarını gösterdiler.

Beni sizlerle buluştuğu için TÜBİTAK’a çok teşekkür ederim. Okul müdürü seminerin çok verimli geçtiğini ve kendisinin de bu bilgilerden istifade edeceğini söyleyerek bana ve söyleşi sorumlusu Öğretmen Elif Aydemir hocaya teşekkür belgelerini takdim ederek semineri bitirdi.

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER