Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ferhat KAPLANER

ET FİYATLARI VE ENFLASYON!

ET FİYATLARI VE ENFLASYON!

 

Et fiyatları aldı başını gidiyor. 2023 sonu Diyarbakır’da 300 TL idi bugün ise 450-500 TL arasında.

Ocak enflasyonu 6,70 olarak açıklanmıştı. Şubat ayı enflasyonu ise 4,43 iki ayın toplam enflasyon artışı %11 civarında ancak et fiyatlarındaki artış son iki ay içerisinde yüzde 60’tan bile fazla.

Eğer dert enflasyon ise enflasyona göre et fiyatı en fazla 350 TL olmalıydı.

Verilen para cezalarını, yaptıkları yüksek zamlarla milletin cebinden kat kat fazla çalıyorlar.

Denetim şart denetim yapması gereken caydırıcı olması gereken kurumlar nerde?

Kasıt mı var, ihanet mi var?

Yahu Devletimiz nerede?

Şu denetimleri caydırıcı şekilde yapsınlar artık bir avuç fırsatçı İle neden baş edilemiyor?

İnceleme yapılıyormuş o inceleme neticesinde ciddi caydırıcı adımlar atmaz isen devleti hükümeti tanımazlar.

Bunu yapan firmaları, fırsatçıları ticaretten men et hapis cezası ver dolandırıcılık ve soygundan ceza alsınlar. Yani şimdi hırsızlık ne suç ise birlik ve beraberliği bozmak hangi suça giriyor ise milletin cebine ülkenin bekasına göz dikmek aynı şey değil mi?

Demek ki verilen para cezaları onların önünü kesmiyor. O zaman bu kişi ve kurumları yatırımcı değil soyguncu gözüyle bakılmalı.

Şimdi devlet vergi veya MTV’de ciddi rakamlarda artışlar yaptı. Her kesimden çok sert açıklamalar yapılmıyor mu? Yahu bunu yapan devlet bile olsa insanlar konuşuyor veya televizyonlarda boy gösteren kimi yazar düşünür sadece devletin yaptığı zamlara mı takılıyor.

Sermaye sahiplerinin ürünlerine yaptığı zamları neden konuşmuyorlar. Mübarek Ramazan ayı öncesinde gıdaya yapılan zamlar hükümetin işi mi Allah aşkına.

Cumhurbaşkanı avazı çıktığı kadar bağırıyor. Bakanlar sizler ne iş görüyorsunuz? Devletin denetim birimleri başka görevleriniz mi var? Son yıllarda hep aynı senaryoyu oynayan zam üstüne zam yaparak hükümeti de suçlayan bu kişilerin önüne geçilemiyor mu?

Ben şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki piyasayı başıboşluğa bırakmak gerçekten büyük sıkıntı çıkarıyor. Onun için hangi birimler harekete geçiyor ise geçsin milletin tahammül sınırlarını zorlamaya gerek yok.

Bu devlet hepimizin. Hepimizin içerisinde olduğu bu gemide gedik açma cüretini düşman ülkeler bile göstermezken, gemi içinde olduğu görülen, batması durumunda kendisinin de boğulacağı aşikar sığ beyinlilerin göstermesi acayibime gidiyor arkadaş…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER