Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ferhat KAPLANER

BİR SEVDASIN SEN KUDÜS’ÜM

BİR SEVDASIN SEN KUDÜS’ÜM

 

Yaklaşık 6 aya yakındır okyanus ötesindeki, zihinsel engelli, iblis, bidon kafalı, ABD başkanını yönlendirilmesi ile Ortadoğu’daki karakolu olan terör örgütü İsrail’e yaptığı askeri araç gereç silah yardımıyla Filistin’de Gazze’de soykırım yapıyor.

Siyonist İsrail’in daha önce ki Filistin ve mescidi Aksa hadiseleri dünya Müslümanlarının hafızasında unutulmamışken ve Yahudi İsrail bu mübarek ramazan ayında yine Müslüman mazlum Müslüman kardeşlerimize ve kırmızıçizgimiz olan Mescidi Aksa’ya tekrar saldırarak bebek, çocuk, kadın, yaşlı, genç demeden ağır silahlar ve bombalar kullanarak çirkef yüzünü bir daha gösterdi.

Her on dakikada bir çocuğun öldürüldüğü Gazze’de cami, okul, kilise, hastane ve mülteci kamplarını bombalarla yerle bir ettiğini yaklaşık 30 40 bin arası insanın katledildiği bunların arasında yaklaşık 15 bini bebek ve çocuklardan oluşuyor.

Başta Müslüman Arap ülkeleri olmak üzere BM, BMGK, AP bütün dünya ülkeleri kör, sağır, dilsiz bu vahşeti seyrediyorlar. Bu ne insani ne vicdani nede ahlakidir.

Savaşın da bir ahlakı da olmalıdır Rusya ve Ukrayna savaşında bile bu kadar çocuk öldürülmedi. Televizyon da izliyoruz gıda yok, su yok, ekmek yok, ilaç yok, un yok, başta bebek ve çocuklar yaşlı insanlar olmak üzere açlıktan ölüyorlar.

Terör örgütü siyonist İsrail ağır silahlarla ve bombalar la soykırım yaparken birde açlıktan ölüyorlar. İnsanları göçe ve açlığa mahkûm ederek insanları öldürüyor.

Zulmünü artırarak Gazze’de Kudüs’de mescidi Aksa’da cuma ve teravih namazını kılmak isteyen Müslümanlara şiddet uygulaması ve bariyerlerle etrafı kapatması uçkur düşkünü başta Arap ülkelerinin liderlerinin kanına gururuna dokunmuyor mu? İnsanlık yoksunu bu liderlerin vicdanı sızlamıyor mu?

Birleşmiş Milletler kürsüsünde canı pahasına olsa da İsrail’in zulmünü dünyaya haykıran Filistin ve Mescidi Aksa’ya yapılan saldırıları Müslüman ve mazlum kardeşlerimizi savunan.

Dünya beşten büyüktür diyen imanlı, cesur, yürekli kararlı ve dik duruşuyla dünya liderlerinin gözünün içine bakan.

İsrail’in zulmünü ve vahşetini insanlık dışı muamelesini haykıran ümmetin lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Siyonist İsrail’in bu son saldırıları ile alakalı Türkiye adına şiddetle kınaması ve diploması trafiğini hızlandırarak dünya liderleri ile yaptığı yüz yüze ikili görüşmeler ve telefon görüşmeleri ile Türkiye hassasiyetini ve önemini anlattı. Filistin ve Mescidi Aksa’nın kırmızıçizgimiz olduğunu dünyaya deklare etmesi bu vahşetin kınaması takdire şayandır.

Dışişleri bakanımız Sayın Hakan Fidan’ın da Filistin de yaşanan bu soykırımı ülke ülke gezerek diploması trafiğini hızlandırarak mevkidaşları veya ziyaret ettiği ülke liderleri ile yaptığı ikili görüşmelerde Türkiye’nin Filistin’de barışın sağlanması için ne gerekiyorsa Türkiye’nin hazır olduğunu dünya ve Türkiye kamuoyunda gündemden tutmasında çok önemlidir.

Yeryüzünde iki milyar Müslümanın yaşadığı dünyada on milyon nüfuslu bir avuç Yahudi İsrail’e tükürse tükürüğüyle boğacak kudrete ve manevi güce sahip iken dünya Müslümanlarının artık uyanması gerekir diye düşünüyoruz.

Başkomutan Selahaddini Eyübi ve askerleri Mescidi Aksa’yı nasıl ki iman gücü ile fethetti ise bizlerde torunları olarak Mescidi Aksa’yı canımız pahasına da olsa İsrail’e karşı her alanda onların anlayacağı dilde cevap vermemiz gerekir.

Çünkü mescidi Aksa Müslümanlar için kırmızıçizgidir. Hadi ne duruyorsunuz dünya Müslümanları uyanın artık ne bekliyorsunuz? ALLAH’ın (C.C) ebabil kuşlarını göndermesini mi bekliyorsunuz? Yeter artık bu zulme, barbarlığa ve Mescidi Aksa’ya yapılan işgali lanetleyelim.

Görelim, sahip çıkalım çünkü Mescidi Aksa biz Müslümanlar için varlıktır birliktir, yükseliştir. Çünkü Mescidi Aksa ilkleri içinde barındırdığı Müslümanlar için mübarek bir yerdir.

İlkleri örneklendirirsek Hz. Meryem’in henüz bebekken Allah’a adandığı yer burasıdır.

Nuh tufanında sonra ortaya çıkan ilk kara parçası burasıdır. Hz İsa’nın henüz beşikte iken konuştuğu yer burasıdır.

Hz Davut aleyselamın fethettiği yer burasıdır. Hz Süleyman aleyselamın şekillendirdiği yer burasıdır.

Hz İsa Aleyselamın göğe yükseltildiği yer burasıdır.

Hz Muhammed’in(s.a.v) miraca yükseldiği yer burasıdır.

Kuran’ın İsra suresi ile mübarek olduğunun bildirildiği yer burasıdır.

Yani kısacası ilklerin yeri ve Müslümanların kutsal yeri Kudüs kırmızıçizgisidir.

Dünya Müslümanlarının Yahudi ve siyonist İsrail’in barbarlığını ve zulmünü görmesini ve lanetleyerek her alanda boykot ederek tepkisini ortaya koymasını gerekir diye düşünüyoruz. İnşallah duamız şöyle olsun;

CENABI ALLAH KAHHAR İSMİYLE İsrail’i KAHRU PERİŞAN ETSİN ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM. Çocukların öldürülmediği katliamların olmadığı dünyaya barışın hâkim olması dileklerimle çocuklar bir çiçektir.

Sevmesini bilene başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluş olan Ramazan’ı şerif ayımız mübarek olsun. Sağlık, huzur, barış, bereket getirmesi temennisiyle görüşmek üzere.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER