Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dr. Seyyid Hüseyin ZERRAKİ

BAZI ALEVİ DEDELERİN  SEYYİDLİK ŞECERELERİNİ  NASIL VE NEREDEN ALDIKLARINI BİLİYOR MUSUNUZ?

BAZI ALEVİ DEDELERİN  SEYYİDLİK ŞECERELERİNİ  NASIL VE NEREDEN ALDIKLARINI BİLİYOR MUSUNUZ?

 

Ülkemizde-ki Bazı Alevi Dedeleri’nin Ellerinde Bulunan Siyadet Belgeleri Ve Şecereleri incelediğimizde Şöyle bir Durumla karşılaşıyoruz ;

Aynen ülkemizdeki bazı sünni vatandaşlarımız ve tarikat şeyhleri gibi, seyyid olduğunu iddia ederek,nakibül eşrâf kurumunda kayıtları olmayınca Şecere Çıkartmak İçin Suudi Arabistana,Mısıra, Suriye’ye ve Türkiye’de de Urfaya Giderek, büyük paralar sarf ederek yetkisiz kişilerden aldıkları geçersiz şecerelerle Ehli Beytim,Seyyidim,Tarikat Şeyhiyim,diye iddia ediyorlarsa;

“Alevi Dedeleri’de Meşihat arşivi nakibül-eşrâf defterlerinde kayıtları olmayınca “Irak Necef’e gidiyorlar.  Hz.Ali (k.v.) nın türbedarına müracaat ederek,Türkiye’den gediklerini, Seyyid Ehli Beyt olduklarını iddia ederler ?

Türbeda da onların beyanına göre Şecere düzenleyip Ellerine Veriyor;

Türbedarlar Hangi sıfatla bu görevi ifa ettiklerini Halada anlamış değilim;

Mamafi Bu şecerelerin geçerliliği yoktur. Çünkü Şecereleri  muhafaza eden  kurum İstanbul İl Müftülüğü Meşihat Ve Şerriye Sicilleri Arşividir. Çoğu dedelerin Elinde bulunan belge ve şecerelerini incelediğimizde Irak Necefteki Türbedarın mühürü ve İmzasını Görüyoruz. Durum Bundan ibarettir.Bazı sünni tarikat şeyhleri ile dedelere şaşıyorum Seyyid/ Ehli Beyt olmadıkları Halde Ben Seyyidim ehli beytim diyerek büyük vebal altına giriyorlar.

“NESEBLERLE İLGİLİ RASULULLAHIN HADİSİ”

Sad İbni Ebû Vakkâs radıyallahu anh’den rivayet edilmiş;

Peygam Efendimiz (s.a.v.)Şöyle buyurmuş;

Bir kimse kendi babası olmadığını kesinlikle bildiği halde birinin soyundan geldiğini ileri sürerse,ona Cennet haramdır.(Buhârî, Ferâiz 29; Müslim, Îmân 114, 115.Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Sünnet 109-110;İbni Mâce, Hudûd 36)

Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:“Babalarınızdan yüz çevirip onları inkâr etmeyiniz.Her kim kendi babasını bırakıp bir başkasına baba derse, nankörlük etmiş olur.Buhârî,Ferâiz 29,Hudûd 31; Müslim,Îmân 112, 114.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER