Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İran’ın saldırısından endişe eden ülkelerden önlemler

İran’ın İsrail’e yönelik olası misillemesi öncesi ABD, Kudüs’teki çalışanlarına seyahat uyarısı yayımladı. Fransa, İngiltere ve Almanya da vatandaşlarından bölgeye seyahat etmemelerini istedi.

İran'ın İsrail’e yönelik olası

İran’ın saldırısından endişe eden ülkelerden önlemler

 

ABD’nin Kudüs Büyükelçiliği, çalışanlarının ve ailelerinin 3 büyük şehrin dışına çıkmasını yasakladı.

Büyükelçilikten yapılan yazılı açıklamada, “Son derece dikkatli olunması bakımından, ABD hükümeti (büyükelçilik) çalışanlarının ve aile üyelerinin, bir sonraki duyuruya kadar Tel Aviv, Kudüs ve Beerşeba şehirlerinin dışına seyahat etmeleri yasaktır.” ifadesine yer verildi.

Avusturya Dışişleri Bakanlığı, İran’ın İsrail’i vurma ihtimali nedeniyle yaşanabilecek gerginlikten ötürü işgal altındaki topraklarda yaşayan vatandaşlarına en yakın dış temsilcilikle irtibat kurmaları ve ülkeden ayrılmaları uyarısında bulundu.

Hollanda hükümeti de tırmanan gerilim nedeniyle vatandaşlarına, “İsrail’e acil olan seyahatleri erteleyin” tavsiyesinde bulundu.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Alman vatandaşlarını İran’ı terk etmeleri konusunda uyararak, Tahran ile İsrail arasındaki mevcut gerilimin ani bir şekilde tırmanması riskinin bulunduğunu belirtti.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, vatandaşlarına Lübnan ve Suriye sınırına, Gazze şeridi çevresindeki bölgelere ve Batı Şeria ve Gazze’ye seyahat etmeme önerisi yer aldı.

Katar, Bahreyn, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri de vatandaşlarından Filistin’e ait işgal altındaki topraklar ile Batı Şeria’yı derhal terk etmelerini istedi.

Hindistan da vatandaşlarına İran ve işgal altındaki topraklara seyahat etmemelerini tavsiye etti.

İsrail’in, İran‘ın Şam Büyükelçiliği yerleşkesindeki konsolosluk binasına 1 Nisan’da hava saldırısı düzenlemesinin ardından İran’dan misilleme saldırısı bekliyor.