Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da ilaçlama çalışmaları sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde gündüz ve gece haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri,

Diyarbakır’da ilaçlama çalışmaları sürüyor

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi  Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü İlaçlama Birimi ekipleri, sivrisinek, karasinek, yakarca, kene ve benzeri haşere popülasyonlarının insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması ve bunlardan bulaşabilecek sıtma, tifo, kolera, dizanteri, sarıhumma, şark çıbanı gibi hastalıkların önlenmesi için bilimsel mücadele yöntemleriyle ilaçlama çalışmalarına hız verdi.

 

274 PERSONEL VE 80 ARAÇ

İlaçlama faaliyetleri; 274 personel, 80 araç, 34 holder, traktör holderi, 15 atomizör, 50 ulv cihazı, 200 sırt pompası, misblower, 5 termal sisleme cihazı ile 17 ilçe ve 1046 mahallede sürüyor.

 

LAVRALARA KARŞI İLAÇLAMA ÇALIŞMASI

İlaçlama çalışmaları, sivrisinek ve karasinek larvalarına karşı havuz, göl, gölet, kanalizasyon, sazlık alanlar, bataklıklar, fosseptikler, birikinti sular, bodrum suları, süs havuzları, hayvan gübrelerinin biriktiği alanlar, ahırlar, organik atıkların toplandığı ve biriktiği yerler, çöplükler, çöp konteynırları, çöp aktarma istasyonları vb. üreme alanlarında belli periyotlarla yapılıyor.

 

Diyarbakır'da ilaçlama çalışmaları sürüyor

GECE İLAÇLAMASI (ULV) ÇALIŞMASI BAŞLADI

Ekipler, sivrisinek, karasinek, tatarcık vb. uçan haşerelerin erginlerine karşı yürütülen mücadele yöntemlerinden biri olan ULV (Gece ilaçlaması) çalışmalarına da başladı.

ULV çalışmalarına akşam gün batımına yakın başlayan ekipler, kent merkezi ve ilçelerde 50 ULV cihazı ile ilaçlama yapıyor.

 

YIL BOYUNCA VEKTÖRLERE KARŞI MÜCADELE

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı çalışmalarını yürüten ilaçlama birimleri kent genelinde 12 ay boyunca vektörlere karşı mücadeleye devam edecek.