Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erbil Valisi Diyarbakır’da partileri ziyaret etti

Erbil Valisi Omed Xoşnav, Diyarbakır’da AK Parti ve DEM Parti’yi ziyaret etti.

 Erbil Valisi Omed

Erbil Valisi Diyarbakır’da partileri ziyaret etti

 

Mezopotamya Tarım Fuarı’na katılmak için Diyarbakır’a gelen Erbil Valisi Omed Xoşnav, AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı’nı, ardından DEM Parti İl Örgütü’nü ziyaret etti. Xoşnav Kürtçe’nin Sorani lehçesinde konuştu, Xoşnav’ın konuşması tercüman aracılığı ile Türkçeye çevrildi.

Erbil Valisi Diyarbakır’da partileri ziyaret etti

 ‘İLİŞKİLERİ GELİŞTİRELİM’

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Raşit Ocak ile görüşen, Xoşnav ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Xoşnav, “Biz şu an bu ilişkileri geliştirmek zorundayız. İki komşu ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi gerekiyor” dedi.

 

 ‘YATIRIMLARIN DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUZ’

AK Parti İl Başkanı Raşit Ocak ise şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımız yaklaşık 10 gün önce Irak ve Erbil’e çok önemli bir ziyaret gerçekleştirdi. Özelikle Erbil ziyareti özellikle Türkiye’de ve dünyada bir ses getirdi. Uzun yılardır aramızda büyük bir dostluk söz konusu. Bu ziyaret bunun bir göstergesidir. Söz konusu ziyaret ekonomik ve strateji ile alakalı ciddi anlaşmalar ve görüşmeler yaptı. Erbil’de Türklerin, Türk iş insanların ciddi yatırımları söz konusudur. Biz bu yatırımların artarak devam etmesini istiyoruz. Cumhurbaşkanın bu ziyaretinden sonra yatırımların artacağını düşünüyoruz.”

 

ERBİL UÇUŞLARI

1 Nisan’da başlaması beklenen DiyarbakırErbil uçak seferleri ile ilgili konuşan Ocak, “En kısa zamanda Diyarbakır ile Erbil uçuşların başlamasını bekliyoruz. İç hacimde ticari ilişkilerin daha da artmasını bekliyoruz” dedi.

Erbil Valisi Diyarbakır’da partileri ziyaret etti

DEM PARTİ’Yİ TEBRİK ETTİ

Omed Xoşnav AK Parti İl Teşkilatı’ndan sonra DEM Parti Diyarbakır İl Örgütü’nü ziyaret etti. DEM Parti İl Eş Başkanları Abbas Şahin ve Pınar Sakık Tekin ile görüşen Xoşnav, dostluk mesajları verdi. Seçim sonuçlarından ötürü DEM Parti’yi tebrik eden Xoşnav, şunları söyledi: “Millete hizmet yolunda umarım güzel işler yaparsınız. Dün Diyarbakır Büyükşehir, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Eş başkanlarıyla bir araya geldik. Biz de onları Erbil’e Kürdistan bölgesine davet ettik. İlişkilerimizi inşallah daha fazla geliştiririz. Biz Kürdistan’da barış sürecini sonuna kadar destekliyoruz. Kürdistan bölgesi olarak bütün komşularımızla daha iyi bir ilişki kurmak istiyoruz. Türkiye ile birlikte iyi bir ilişki yakalamak istiyoruz. Biz kimseyi düşman görmek için değil, kendi ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Türkiye bizim için önemli bir komşu, Türkiye’den onlarca yatırımcı ve ticaret yapanlar Kürdistan bölgesinde iş yapıyor. Kürdistan bölgesi olarak kapımız her zaman açık.”

 

 ‘8 YILDIR BU HALKIN İRADESİ GASP EDİLİYOR’

DEM Parti İl Eş Başkanı Pınar Sakık Tekin ise şöyle konuştu: “Ziyaret nedeniyle teşekkür ederiz. Sadece Türkiye Kürtleri için değil, dört parçaya bölünen Kürtler içinde mücadele ediyoruz. Seçimlerde Kürdistan bölgesinde büyük bir kazanım elde ettik, bu kazanımı kadınlar elde etti. Gözler bizim kazanımlarımızın üzerinde, farklı illerden seçmenler getirerek halkın iradesini gasp ettiler. 8 yıldır bu halkın iradesini gasp eden bir iktidar gerçekliği var. Bizim amacımız 4 parçada bütünlüğü sağlamak. Tek adam rejimine karşı çoğulcu bir anlayışı savunuyoruz.”