Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DEM Parti Diyarbakır İl Örgütü kongreye gidiyor

DEM Parti Diyarbakır İl Örgütü, yapacakları 1’nci Olağan Kongre’nin startını verdi. Kongre komisyonu adına konuşan Gülseren Pervane, “Gençleri, kadınları, işçi, emekçi ve toplumun tüm kesimlerini DEM Parti Diyarbakır İl Kongresi çalışmalarına güç katmaya ve oluşturulacak il örgütü yönetiminde yer almaya çağırıyoruz. Şimdi mücadeleyi büyütme ve başarıyla taçlandırma zamanıdır” dedi.

DEM Parti Diyarbakır İl

DEM Parti Diyarbakır İl Örgütü kongreye gidiyor! DEM Parti Diyarbakır İl Örgütü, yapacakları 1’nci Olağan Kongre’nin startını verdi. Kongre komisyonu adına konuşan Gülseren Pervane, “Gençleri, kadınları, işçi, emekçi ve toplumun tüm kesimlerini DEM Parti Diyarbakır İl Kongresi çalışmalarına güç katmaya ve oluşturulacak il örgütü yönetiminde yer almaya çağırıyoruz. Şimdi mücadeleyi büyütme ve başarıyla taçlandırma zamanıdır” dedi.

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır İl Örgütü, önümüzdeki ay yapacakları 1’nci Olağan Kongre’lerine ilişkin il binasında açıklama yaptı. Açıklamada, kongre komisyonu adına metnin Türkçesini Gülseren Pervane, Kürtçesini ise Rıfat Roni okudu.

DEM Parti ve geldiği geleneğin yıllardır tüm baskı, sindirme ve saldırılara karşı direnen, geri adım atmayan bir parti ve halk gerçekliği olduğunu söyleyen Pervane, bugünlere zorlu koşullarla geldiklerini söyledi.

‘Mücadele ve emeğin soncudur’

Halkların büyük bedellerle partiyi bugünlere getirdiğini belirten Pervane, “On yıllardır devlet aklıyla partimize karşı yürütülen anti demokratik, hukuk dışı ve faşizan uygulamaların dünyada bir benzeri yoktur. Bu kadar zulüm ve baskı, bu ülkede iktidar partisi de dahil hangi partiye karşı yapılsa o partinin varlığından söz edilemeyecekti.

Bu diri ve direngen mücadeledeki başarı, partimize gönül vermiş halkımızın ve partili yoldaşlarımızın tüm süreçlerde kararlı, kesintisiz ve uzun soluklu mücadele ve emeklerinin sonucudur” dedi.

Gençlere ve kadınlara çağrı

DEM Parti Diyarbakır İl Kongresi’nin startını verdiklerini kaydeden Pervane, çalışmalarını başlattıklarını söyledi. Kongrelerinin kararlı mücadelenin kaynağı olacağını belirten Pervane, “Kongremiz bizlere, halklarımıza ve partimize kutlu olsun” diye konuştu.

Mücadelenin başarıya ulaşmasının olmazsa olmazının güçlü örgüt olabilmekten geçtiğinin altını çizen Pervane, şunları söyledi:

“Bu inanç ve kararlılıkla, gençleri, kadınları, işçi, emekçi ve toplumun tüm kesimlerini DEM Parti Diyarbakır İl Kongresi çalışmalarına güç katmaya ve oluşturulacak il örgütü yönetiminde yer almaya çağırıyoruz. Şimdi mücadeleyi büyütme ve başarıyla taçlandırma zamanıdır.  Gün, il ve ilçe örgütlerimize halkın örgütlü gücü, ortak akıl ve istişare ile güç katma günüdür.”