Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öz Diyarbakır Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Kaya’dan iddialara ilişkin açıklama

Öz Diyarbakır Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Fesih Kaya ulaşım konusundaki gündeme getirilen iddialarla ilgili bir açıklama yaptı.

Öz Diyarbakır Özel Halk

Öz Diyarbakır Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Kaya’dan iddialara ilişkin açıklama

 

Öz Diyarbakır Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Fesih Kaya, Akbil tahsilatı ile yolcu taşımacılığında havuz sistemine dahil olmalarının ardından yaşanan gelişmelere dair dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

 

“KİRLİ BİR ALGI”

Kaya, son günlerde şahsı ve Öz Diyarbakır Halk Otobüsleri Kooperatifi’ne yönelik kirli bir algının gündeme getirilmek istendiğini vurguladığı konuşmasında şunları aktardı;

“Bu konu ile ilgili hem kooperatif üye esnaflarımızın en zor şartlarda Diyarbakır halkımıza ulaşım konusunda şevkle yaptığımız hizmetin heyecanını bitirecek hem de bizlere haksızlık olacaktır.

Yaklaşık 20 yıl civarında başarı ile sürdürdüğüm kooperatif başkanlığım ve esnaf arkadaşlarımız da bu sektörde kaliteli hizmet gerçekleştirmiştirler. Aynı zamanda vatandaşlarımızın konforuna yönelik de her türlü fedakârlığı gerçekleştirmiş bulunmaktayız.

Yine esnaflarımıza yönelik hizmet kalitesi konusunda ihtiyaç duyduğumuz ve 2008 yılından bu yana Akbil tahsilatı ile yolcu taşımacılığında havuz sistemine dahil olduk. Kullandığımız Akbil cihazları eski olduğu için sürekli arızalanıyordu. Kooperatifim adına yenilenmesi için sürekli müracaatta bulunuyordum. Akbil cihazlarının maliyetinin yüksekliği nedeniyle yenilenmiyordu.”

Öz Diyarbakır Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Kaya’dan iddialara ilişkin açıklama

“HAVUZ SİSTEMİ VE ELDEN ÖDEME”

Öz Diyarbakır Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Fesih Kaya, kayyım dönemindeki ödemeler ve açılan dava ile ilgili şu ifadeleri kullandı;

2018 yılında bu talebimize Kayyım Belediye Başkanı cevap verdi. Değiştireceğini belirtti. Teknik çalışma başlarken o dönem Ulaşım Müdürü Can Erdem kendilerinin bazı talepleri olduğunu belirtti. Esnaf ödemelerini bizim havuz sistemi üzerinden yapacaklarını ve parayı kendilerine elden vereceğini belirtti. Bu konuda sakınca olmayacağına beni ikna etti. Yaklaşık 3 yıl sonra belediyeden müfettiş çağırdı. 1135 lira fazla para olarak hesabıma yattığını ve neden yatmış olduğunu sordu. Durumu kendisine ilettim.

Daha sonra Diyarbakır 9. Asliye Mahkemesi’nde hakkımızda açılan davada da lehimize bir karar çıktı ve dava düştü. Hesabıma yatan ve esnaf ödemesi olan meblağın durumu da söz konusu iken, ona rağmen yasal faiziyle tarafımdan karşılanmıştır. İlgili evraklar Büyükşehir Belediyesi’nde de mevcuttur.

 

“AMAÇ HİZMET KALİTEMİZİN DÜŞÜRÜLMESİ”

Oluşturulmaya çalışılan algı tamamen asılsız ve kötü niyetli olduğu belirten Kaya, “Amaçlanan aslında vatandaşımıza verdiğimiz hizmet kalitesinin düşürülmesidir” dedi.