Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’daki o belediyeden promosyon ihalesi: İşte rakamlar!

Yaklaşık bin yüz hizmet alımı personelinin bulunduğu Diyarbakır merkez Bağlar İlçe Belediyesi, ilk promosyon ihalesini yaptı. DİSK Genel İş Sendika Başkanı Kamuran Taş, “Bankalar kepçeyle alıyor, kaşık ile veriyor” dedi.

Yaklaşık bin yüz hizmet

Diyarbakır’daki o belediyeden promosyon ihalesi: İşte rakamlar!

31 Mart yerel seçimlerinden sonra DEM Parti’nin Diyarbakır’da yetki verdiği Belediye Başkanları göreve başladı. 8 yıldır kayyımla yönetilen Diyarbakır merkez Bağlar belediyesi ilk icraatını yaptı.

Diyarbakır’daki o belediyeden promosyon ihalesi: İşte rakamlar!

7 BANKA KATILDI

Bağlar Belediyesi, 7 bankanın katılımı ile maaş promosyon ihalesini yaptı. Bağlar Belediyesi Konferans Salonunda yapılan açık ihaleye 7 banka katıldı. İlk tekliflerden sonra 5 banka artırıma gitmedi, iki banka arasında rekabet uzun süre sürdü. Belediye Başkan yardımcısı Reşat Yüce başkanlığında yapılan maaş promosyon ihalesi, 32 bin TL teklif veren Yapı Kredi Bankasında kaldı.

Diyarbakır’daki o belediyeden promosyon ihalesi: İşte rakamlar!

‘PERSONEL 35-40 BİN BANDINDA OLMASINI BEKLİYORDU’

Amida Haber’e konuşan DİSK Genel İş Sendikası Şube Başkanı Kamuran Taş, artan maliyetler karşısında emekçinin ezildiğini söyledi.

Taş şunları söyledi, “Maaş promosyonlarında bankalar yüksek kar elde ediyor. Çalışanlardan kepçe ile alıp kaşık ile veriyorlar. Dün itibarıyla ilk maaş anlaşması Bağlar Belediyesi ile yapıldı. En yüksek teklifi Yapı Kredi bankası verdi. 32 bin TL iyi bir para olarak görünse bile alım gücü açısından değerlendirdiğimizde daha yüksek bir miktar bekliyorduk. Çalışanlar 35-40 bin bandında olmasını bekliyordu. Promosyonların maaşların üzerinde olma beklentisi vardı. Gönül arzu ederdi ki çalışanlar için daha iyi bir sonuç çıkmasıydı” dedi.

Geçtiğimiz yıl yapılan maaş promosyon ihale miktarı:

Bağlar Belediyesi 3200

Kayapınar Belediyesi 1400

Yenişehir Belediyesi 1200

Büyükşehir Belediyesi ise: 2800

Öte yandan dün yapılan ihaleye, DİSK Genel İş 2. Nolu Şube başkanı ile çok sayıda belediye personeli katıldı.