Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

1 Mayıs Batman bölge mitingine katılım sürüyor

Batman Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde gerçekleştirilen 1 Mayıs İşçi Bayramı için bir araya gelen binlerce işçi, emekçi kortej halinde mitingin yapılacağı alana yürüyor.

Batman Emek ve Demokrasi

1 Mayıs Batman bölge mitingine katılım sürüyor

 

Batman Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde düzenlenen 1 Mayıs İşçi Bayramı mitingine girişler başladı. “Yoksulluğa, güvencesizliğe, sömürü ve baskılara karşı; birliğimizi, mücadeleyi, dayanışmayı, umudu büyütmek için haydi 1Mayıs’a” şiarıyla düzenlenen bölge mitingi için bir araya gelen platform bileşenleri, siyasi parti temsilcileri ve çevre kentlerden gelen çok sayıda işçi, emekçi, Turgut Özal Bulvarı’nda bulunan Word Mar Kavşağında bir araya geldi. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Kadın Sekreteri Döne Gevher ve Petrol İş Batman Şube Başkanı Veysel Kartal’ın konuşmacı olarak yer aldığı miting için bir araya gelen binlerce kişi, uzun süre halaya durdu.

“Yaşasın 1 Mayıs” pankartlarının açıldığı mitingde, sık sık “Bîji yek Gûlan” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atan kitle, kortej halinde davul ve zurna eşliğinde mitingin gerçekleştirileceği 8 Mart Kadın Parkı’na doğru yürüyor.