Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye 100. yılda dünya karate şampiyonası’nda tarih yazdı

Türkiye Karate Milli Takımı 24-29 Ekim 2023 tarihlerinde Macaristan’ın Budapeşte kentinde gerçekleşen Dünya Karate Şampiyonası’nı büyük bir başarıyla tamamlayarak Sarı Madalyalara ambargo koydu.

Türkiye Karate Milli Takımı

Şehmus Kızılaslan

Karate ’de tarihi başarı toplam 6 madalya ve dünya üçüncülüğü

Türkiye Karate Milli Takımı 24-29 Ekim 2023 tarihlerinde Macaristan’ın Budapeşte kendinde gerçekleşen Dünya Karate Şampiyonası’nda 2 Altın, 2 Gümüş ve 2 Bronz olmak üzere toplamda 6 madalya alarak dünya sıralamasında genel klasmanda üçüncülük elde eden Türkiye, Dünya Karate Şampiyonalarında almış olduğu madalyalarla büyük bir başarıya imza atmış oldu.

Uğuz “Sarı madalyaları Cumhuriyetimizin 100. yılında yaşadık”

Macaristan’ın Budapeşte kentinde düzenlenen Dünya Büyükler Karate Şampiyonası’nda Türkiye Karate Milli Takım Sporcuları 2 altın, 2 gümüş, 2 bronz madalya olmak üzere toplamda 6 madalya kazanarak ve dünya sıralamasında 3. Sıraya yerleşen Türkiye Dünya Karate Şampiyonalarında almış olduğu en büyük başarıya imza atığını ifade eden Türkiye Karate Federasyon Başkanı Av. Dr. Aslan Abid Uğuz, “Bu olağanüstü başarıyı elde etmenin heyecanını ve mutluluğunu 10 yıldır hasret çekilen Sarı madalyalara son veren Türkiye Karate Milli takım Sporcularımız ile birlikte Cumhuriyetimizin 100. Yılında yaşadık”

 

“Başaracağız Demiştik, Tarih Yazacağız Demiştik. Başardık”

Başkan Uğuz açıklamasının devamında ise Macaristan’ın Budapeşte kentinde düzenlenen Dünya Büyükler Karate Şampiyonasında 2 altın, 2 gümüş, 2 bronz madalya alarak şu ana kadar Dünya Karate Şampiyonalarında alınmış en iyi dereceyle ülkemize dönüyoruz. 103 ülkenin katıldığı Şampiyonada, 4 altın madalya alan Japonya ve 2 altın madalya alan Mısır’ın ardından dünya sıralamasında 3. sırayı almış olmak elde edilen başarının önemini ayrıca göstermektedir. Bu nadide takımın nadide sporcularının yetiştiren ve büyük emek sahibi olan Antrenörlerimizin de bu büyük başarının paydaşı olduğunu biliyorum. Hakem kararlarının sıkça tartışıldığı bu şampiyonada, sınavlarını geçen 8 hakemimizi ve onlarla birlikte kusursuz görev yapan tüm hakemlerimizi tebrik ediyorum.

Bu tarihi başarıyı Cumhuriyetimizin 100. Yılında yine Türk Sporuna hediye ediyoruz. Bu başarıda başta Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ve emeği geçen tüm kulüplerimize, sporcularımızın ailelerine, bu sporcularımızda emeği olan hocalarına, Milli Takımlar Teknik Kadromuza ve Türkiye Karate Federasyonu (TKF) yönetimine ve çalışanlarına sonsuz teşekkür ederim.