Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Amedspor’un şampiyonluğu sonrası kim ne söyledi?

10 yıldır TFF İkinci Lig’de mücadele eden Amedspor, şampiyonluğunu ilan ederek 1’inci Lig’e yükseldi. Diyarbakır Büyükşehir Belediye eş Başkanı Serra Bucak, “Emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

10 yıldır TFF İkinci

Amedspor’un şampiyonluğu sonrası kim ne söyledi?

 

Irkçılık ve nefret söylemine maruz kalan, yıllarca seyircisiz maç oynamak zorunda kalan Amedspor, şampiyon oldu. Menemenspor ile 0-0 kalarak adını 1’inci Lig’e yazdırmayı başardı. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Serra Bucak, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, DEM Parti’li vekiller ile iş insanları ve sivil toplum örgütü temsilcileri tam kadro maçı izledi. Şampiyonluğu taraftar ile birlikte sahada kutladı.

Kutlamalardan sonra mikrofon uzattığımız siyasiler ve sivil toplum örgütlerinin görüşleri şöyle:

Tuncer Bakırhan (DEM Parti Eş Genel Başkanı)

Çok gurur verici bir durum. Amedspor bu başarıyı seyircisi ve camiasıyla hak etti. Bu başarı ile sadece Diyarbakır’ı değil dünyanın birçok yerindeki insanları mutlu etti. Başarıların devamını diliyoruz. Bu coşku ve sahiplenme olduğu müddetçe Amedspor daha çok şampiyonluklar görecek.

 

 

Serra Bucak (Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı)

Biz çok mutluyuz, var olsun Amedspor. Başta Amed halkına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Futbol takımını yalnız bırakmayan taraftarlara, bu onların başarısı, onların şampiyonluğu. Amedspor’a 1. Ligde başarılar diliyoruz. Sadece kentimizin takımı değil, aynı zamanda bölgenin takımı. Amedspor yolu açık olsun.

Sezgin Tanrıkulu (CHP Diyarbakır Milletvekili)

Yıllarca büyük ayrımcılığa ve nefret söylemlerine maruz kaldı, yıllarca deplasmanda seyircisiz oynadı, yöneticileri dövüldü ve darp edildi. 10 yılın arkasındaki bu emekten sonra Amedspor bugün hem Diyarbakır’a hem de dünyaya büyük bir sevgi yaşattı. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Yaşasın Amed, her biji Amed.

Nahit Eren (Diyarbakır Barosu Başkanı)

Çok mutluyuz, Amed bugün yüreği burada olan herkesi mutlu etti. Tabi zorlu süreçler yaşadık, bu taraftarla bu takımın süper ligde olması lazım. Takımı Buraya getiren futbolculara, yöneticilere ve taraftarlara teşekkür ediyorum. Süper Lige çıkmak için aynı performansı göstereceğinden şüphem yok.

Amedspor'un şampiyonluğu sonrası kim ne söyledi?

Mehmet Kaya (Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı)

Amedspor buraya gelene kadar çok zorluklar çekti. Her türlü oyuna rağmen Amedspor mücadelesini sahada gösterdi. Amedspor söylemlere takılmadan sahada cevabını verdi. Başta taraftarlarımıza, kulüp başkanına, oyunculara, sivil toplum örgütlerine çok teşekkür ediyorum. Hepsinin bu şampiyonlukta büyük emeği var. Hikayesi yazılacak bir başarı. Amedspor’un başarısı bütün Kürtlere armağan olsun.

Mustafa Fidan (Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Başkanı)

Spor kardeşliği pekiştiren bir oyundur. Diyarbakır halkı bu şampiyonluğu hak etti. Çok çalışıp süper lige çıkması için elimizden geleni yapacağız. Şampiyonluk Diyarbakır halkına armağan olsun.

Meral Danış Beştaş (DEM Parti Erzurum Milletvekili)

Bu muazzam atmosferde olduğumuz için çok mutlu ve sevinçliyiz. Amed’in sevinmeeye ve mutlu olmaya çok ihtiyacı var. Artık acıları geride bırakmak istiyoruz. Umarım bu şampiyonluk acıları geride bırakır.