Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır Eczacı Odası’ndan 25 Eylül Dünya Eczacılık Günü mesajı; Eczane güvendir!

25 Eylül Dünya Eczacılık Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan 11. Bölge Diyarbakır Eczacı Odası Yönetim Kurulunun yeni başkanı Ecz. Ahmet Turgay Yaşar, birinci basamak sağlık hizmet sunucusu olan eczacıların her türlü ekonomik zorluğa, artan ilaç yokluklarına rağmen 24 saat kesintisiz ilaç hizmeti sunmaya devam ettiğini söyledi. Vatandaşları online ilaç alımı konusunda bulunan Yaşar, “İnternet ortamında satılmasını ve alınmasını sağlıklı bulmuyoruz. Her türlü denetimden saklama koşullarından uzak sadece fiyat avantajı ile alınan ürünlerin hepsi sahtedir. Eczane güvendir!” dedi.

25 Eylül Dünya Eczacılık

Şehmus Kızılaslan

  1. Bölge Diyarbakır Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Ahmet Turgay Yaşar, 25 Eylül Dünya Eczacılık Günü’ne ilişkin bir mesaj yayımladı. Türkiye’de her yıl, akademik eczacılık eğitiminin başladığı 14 Mayıs tarihinin, Eczacılık Günü olarak kutlandığını hatırlata n Yaşar, “2009 yılında İstanbul’da düzenlenen Dünya Eczacılık Kongresi sırasında, delegasyonun Ulusalarası,  Eczacılık federasyonu  “FIP’in kuruluş tarihi olan 25 Eylül’ün tüm dünyada ortak olarak Dünya Eczacılık Günü adıyla kutlanması” önerisini, FIP Genel Kurul’da kabul edild, daha sonra tüm dünya ülkelerine bildirdi ve “25 Eylül tarihinin Dünya Eczacılık Günü olarak kutlanacağını” ilan etti” dedi

‘Sağlık çalışanları gün geçtikçe tükeniyor’

Birinci basamak sağlık hizmet sunucusu olan biz eczacıların her türlü ekonomik zorluğa, artan ilaç yokluklarına rağmen 24 saat kesintisiz ilaç hizmeti sunmaya devam ettiğini vurgulayan Ecz. Ahmet Turgay Yaşar,  “Hastalarımızın her türlü ilaç ihtiyacına büyük bir emek ve özveri ile cevap veren gerek kamuda, gerek özel hastanelerde ve serbest eczacılık yapan meslektaşlarımızın sorunları giderek artmaya devam ediyor. Sağlık çalışanları gün geçtikçe tükeniyor. Ve bizler tükenmek istemiyoruz, yok sayılmak istemiyoruz. Yaşatmak için yaşamak istiyoruz!  Biz halkın sağlığını var gücümüzle korumaya çalışıyor, Sratatejik Sağlık personeli olarak hakkettiğimiz hakların alınmasını talep ediyoruz. İvedilikle bu sorunların çözümlerini beklemekteyiz” dedi.

Vatandaşlara uyarı

Diyarbakır Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Ahmet Turgay Yaşar, Eczacıların sağlık sisteminin giriş kapısı ve son halkası olduğu gerçeğinden hareketle, Dünya Eczacılık Günü’nde vatandaşlara şu uyarılarda bulundu;

“• Bizler  ilaç, ilaç dışı ürünler, vitamin ve besin takviyeleri, dermokozmetik ve aroma terapik ürünlerin:

  • İnternet ortamında satılmasını ve alınmasını sağlıklı bulmuyoruz. Her türlü denetimden saklama koşullarından uzak sadece fiyat avantajı ile alınan ürünlerin hepsi sahtedir. Eczane güvendir!
  • Bu tür ürünlerin internet ortamında değil, ilacın sadece eczaneden alınması gerektiğini unutmayın!
  • İlaç sadece reçeteyle, eczaneden ve eczacı danışmanlığında alınır.
  • Eczacınız bu hizmeti size vermek için eczanesinde, sizi bekliyor.
  • Eczacınıza danışın, sağlığınızdan olmayın!
  • Akılcı ilaç kullanımı için herhangi bir şikayetiniz varsa, başka ilaçlarla etkileşiminin önlenmesi için, doğru zamanda , uygun dozda etkin bir tedavi için doktorunuza ve eczacınıza danışınız.” Yaşar son olarak, “Eczacıların mesleki ve ekonomik sorunlarının aşıldığı, hastaya hizmet odaklı bir eczacılığın daha mümkün olduğu gelecek günler temennisiyle, tüm eczacıların Dünya Eczacılık Günü kutlu olsun” diye konuştu.